Версія для друку

Студентки ДНУ на 12-й Щорічній зустрічі YES

Студентки IV курсу напряму підготовки «Прикладна статистика» економічного факультету Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара на правах молодих лідерів України стали учасницями Ялтинської європейської стратегії, що проходила з 10 по 12 вересня 2015 року в Києві.

Щорічні зустрічі YES є відкритим майданчиком для обговорення нових ідей і поглядів щодо шляхів розвитку Європи, України та всього світу. Ці форуми зазвичай збирають в Україні більше 200 політиків, дипломатів, державних діячів, журналістів, аналітиків та бізнесменів з-понад 20 країн світу для пошуку точок дотику у відносинах між країнами, обговорення спільних інтересів і цінностей. Діалоги щодо глобальних викликів забезпечують ширше бачення і внутрішньої ситуації в Україні, її розвитку та перспектив у сучасному світі.

Так, темою цьогорічної зустрічі стало питання: «У зоні ризику: Як доля нової України впливає на Європу та Світ». Відомі політичні діячі, спікери зі світовим визнанням, такі як: Олександр Квасневський (Польша), Ронні Чан (Китай), Тоні Блер (Великобританія), Шимон Перес (Ізраїль), Леонід Кучма (Україна), сер Елтон Джон (Великобританія), Вікторія Нуланд (США), Жозе Баррозу (Португалія), Джон Форрест (Автралія), Стівен Сакур (Великобританія), Петро Порошенко, Арсеній Яценюк, Михаїл Саакашвілі, Володимир Гройсман, Віталій Кличко, Сергій Тарута та багато інших протягом кількох днів обговорювали ситуацію в Україні, розглядали сьогоднішні успіхи та невдачі в політичному житті та плани на майбутнє. Наприклад, сер Елтон Джон, розмірковуючи про толерантність та рівність всіх жителів України, відзначив, що форум YES–2015 може навіть змінити шлях української історії. Українські лідери також були оптимістичними і конкретними. Зокрема, ними був відзначений потужний потенціал держави, описана важливість економічних реформ та довгострокового планування для нашої країни.

На правах молодих лідерів України у заході взяли участь студентки IV курсу напряму підготовки «Прикладна статистика» економічного факультету Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара Наталія Матвєєва та Ксенія Уварова. Протягом навчання дівчата показали не лише високий рівень знань (вони є фіналістками і призерками різноманітних конкурсів та олімпіад, мають низку наукових публікацій), а й свою активну громадянську позицію і небайдужість до актуальних питань соціально-економічного життя України.

Зокрема, Наталія Матвєєва розповідає, що коли проаналізувати виступи світових лідерів, складається думка, що українці бажають, щоби хтось прийшов та вирішив їхні проблеми, дав відповіді на всі гострі запитання; що занепад української економіки спричинив східний сусід своєю агресивною політикою; заради України ЄС змінюватиме свої стандарти. Однак при цьому більшість європейських лідерів, включаючи Тоні Блера, вважають, що причина всіх бід України – це корупція, олігархи та занепад права. «Спілкуючись з такими видатними постатями, розумієш, що в України все ж є всі шанси на відновлення економіки і можливість представлення себе як високорозвиненої країни з надзвичайно розумними та волелюбними людьми», – підсумовує дівчина.

Кафедра статистики,
обліку та економічної інформатики
ДНУ ім.О.Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram