Версія для друку

Дослідження наших учених-фізиків зацікавили європейських колег

Для фізико-технічного факультету Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара співпраця з вченими Франції обіцяє стати наступним кроком в розвитку наукового напрямку «Моделювання електромагнітних процесів у провідних середовищах». Цього літа професор кафедри систем автоматизованого управління Сергій Зірка відвідав Лабораторію електротехніки університету Артуа (м. Бетюн, Франція) за запрошенням французьких колег.

Серед широкого спектру наукових досліджень, які проводяться у Дніпропетровському національному університеті, можна виділити низку напрямків, в яких учені нашого університету знаходяться серед світових лідерів. Одним з таких напрямків є моделювання електромагнітних процесів у електротехнічних сталях і устаткуванні, яке містить ці матеріали, насамперед – у потужних трансформаторах. Провідними фахівцями у цьому напряму є професор ДНУ Сергій Євгенович Зірка та доцент Юрій Іванович Мороз. Визнаним у світі є багатий науково-практичний здобуток отриманий цими науковцями в галузі моделювання процесів у провідних феромагнітних середовищах. Широко відомими є їх спільні публікації з вченими Великобританії, США, Канади, Бельгії, Японії, Німеччини, Польщі. Моделюванню процесів у трансформаторах присвячені роботи, опубліковані з фахівцями Італії і Норвегії. Наші вчені є учасниками міжнародних конференцій, авторами та рецензентами низки статей у таких журналах як IEEE Transactions on Magnetics, Journal of Applied Physics, JMMM та інших визнаних виданнях.

На знімку: проф. С.Є. Зірка в лабораторії електротехніки університету Артуа (м. Бетюн, Франція)

Виконанню досліджень сприяла тривала наукова робота Сергія Зірки в університетах Бельгії та Великобританії. Цього літа проф. С.Є. Зірка був запрошений ознайомитися з дослідженнями, які виконуються в Лабораторії електротехніки університету Артуа (м. Бетюн, Франція), та обговорити можливі напрямки спільної наукової роботи з французькими колегами. Візит сприяв розвитку міжнародних наукових контактів фахівців Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара з науковцями Франції.

Кафедра автоматизованого управління
фізико-технічного факультету
ДНУ ім. О.Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram