Версія для друку

У колі друзів

24 травня в Палаці студентів Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара відбувся І Відкритий фестиваль циркового та хореографічного мистецтва України «У колі друзів-2015».

Це свого роду єдиний фестиваль дитячої циркової творчості в Дніпропетровську та області. Фестиваль «У колі друзів» не є комерційним, його мета – це створення дружньої атмосфери артистів циркового та хореографічного мистецтва, обмін професійними здобутками, підтримка талановитих дітей і молоді, а також веселе спілкування дорослих і дітей. Історія фестивалю розпочинається ще наприкінці 90-х років керівниками народної циркової студії «Радуга» Палацу студентів ДНУ – Тетяною Золотовою і Ларисою Стариковою. А сьогодні завдяки великій підтримці ректора університету Миколи Вікторовича Полякова, директора Палацу Вадима Вікторовича Стукала й оргкомітету фестивалю у Палаці студентів ДНУ відбувається відродження цього фестивалю!

У І Відкритому фестивалі «У колі друзів-2015» взяли участь спортсмени-танцівники віком від 3 до 23 років. Сам він проходив у нестандартній формі: спочатку – концертна програма з різножанровими виступами учасників, а далі – учасники й гості фестивалю були запрошені на майданчик перед Палацом, де діяв танцювальний майстер-клас для дітей та дорослих від колективу Палацу студентів ДНУ, зразкового театру танцю «Рассвет» під керівництвом Ольги та Людмили Вінокурових. А поруч студентка ДНУ Світлана Корнієнко організувала для малечі знайомство з арт-терапією, де діти весело провели час, малюючи крейдою на асфальті.

Власне конкурсна програма заходу показала багато студентських талантів нашого університету! Наприклад, яскравим вогняним шоу на відкритті фестивалю дивували глядачів студентки хімічного факультету ДНУ Ганна Глотова, Ганна Іщенко, Вікторія Кугукова та студентка психологічного факультету Ганна Терехова. Родзинку в церемонію відкриття з хлібом-сіллю додали й танцюристи народного ансамблю фольклорного танцю Палацу студентів ДНУ «Веселка» (керівник – Сергій Іванович Жир).

Членами журі фестивалю були кваліфіковані професіонали: заслужений працівник культури України – Людмила Григорівна Вінокурова, артистка цирку на льоду, майстер спорту з фігурного катання – Олена Олександрівна Гавриленко, майстер спорту зі спортивної гімнастики та акробатики – Ольга Миколаївна Ломська і голова журі – педагог-балетмейстер Театрально-художнього коледжу та головний балетмейстер Дніпропетровського державного цирку – Оксана Петрівна Звєрєва.

Нагородження переможців теж було незвичайне – воно проводилося у головному холі Потьомкінського Палацу. Учасникам випала честь пройти червоною доріжкою на сцену, де їх вітали з перемогою Катерина ІІ і князь Потьомкін. Всі учасники фестивалю отримали пам’ятні дипломи, медалі та подарунки.

А переможцями І Відкритого фестивалю циркового та хореографічного мистецтва України «У колі друзів-2015» серед студентів Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара стали: студентка факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства Аліна Конкіна, яка отримала І місце в номінації «Повітряні полотна», студентка економічного факультету Ганна Марченко, яка здобула І місце з номером «Хула-хупи» та студентка Дніпропетровського коледжу економіки та бізнесу при ДНУ Катерина Соколова, яка посіла І місце в номінації «Повітряне кільце». Гран-прі фестивалю отримала народна циркова студія «Радуга» Палацу студентів Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара.

Свято циркового та хореографічного мистецтва в Дніпропетровську відбулося, а його учасники вже цікавляться, коли буде нова можливість знову зібратися у колі друзів!

Палац студентів
ДНУ ім. О.Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram