Версія для друку

«Студентська весна-2015» у ДНУ пройшла у новому форматі

На центральній алеї Парку імені Тараса Шевченка біля Палацу студентів Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара пройшов щорічний фестиваль-конкурс самодіяльних колективів університету «Студентська весна-2015». Цього року фестиваль пройшов у новому форматі вуличних локацій.

Учасникам – представникам вищих навчальних закладів Дніпропетровська – організатори запропонували вийти на вулиці, площі та парки і навести чистоту, а вже на оновлених, чистих майданчиках продемонструвати свої таланти.

До уваги відвідувачів фестивалю були запропоновані наступні локації: «Вуличний кінотеатр», де можна було переглянути всі випуски студентського проекту, що висвітлює події ДНУ та Дніпропетровщини; «Hand-made», де можна було придбати унікальні речі, зроблені майстрами ДНУ; «Виставка картин», де можна було доторкнутися до кращих зразків живописної творчості студентів ДНУ; «Вуличний університет», де відвідувачів чекали майстер-класи від справжніх фахівців; «Круглий стілець: 100 запитань» – це зустріч з найпопулярнішими викладачами ДНУ, у яких усі бажаючі отримали відповіді на хвилюючі запитання. А ще на фестивалі функціонували «Танцювальний майданчик» і «Караоке», де гості потанцювали і поспівали у колі друзів; фото-зона і «Арт-терапія», де гостям запропонували розпис по тілу хною – мехенді; «Студентська кухня» та «Дитячий майданчик».

«Саме студенти ДНУ стали ініціаторами ідеї подарувати фестиваль рідному місту, – відзначив директор Палацу студентів Вадим Стукало. – Свято для всіх – такий девіз можна запропонувати для нового формату цього заходу. Звичайні перехожі опинились в самому центрі студентських подій і охоче стали учасниками незвичайного дійства».

На головній сцені номери професійних колективів Палацу змінювали творчі виступи студентів різних факультетів ДНУ. Концерт йшов під відкритим небом майже чотири години, і глядачі були в захопленні від університетських талантів – учасників проектів «Міс та Містер університет», «Univer voise», «Кубок ректора» і днів факультетів, які запам’ятались глядачам своїм креативом та майстерністю.

У підготовці свята взяли участь студенти університету Антоніна Худа, яка була головою студентської ради ДНУ два роки поспіль, Юлія Лимарь (ФУІФМ), Дмитро Ковтун (ФТФ), Галина Сазонова (ММФ), Анастасія Парубець (ФУІФМ), Ігнат Бошков (ФБЕМ), Данило Луцак (ФБЕМ), Дмитро Кулік (ФФЕКС), Анастасія Гришина (ФСЗМК) та інші помічники.

Яскраві виступи подарували колективи Палацу студентів, де займаються студенти університету, наполегливо працюючи протягом усіх років свого навчання: народний студентський театр танцю «La vie» (керівник Сергій Бормотов), народна студія сучасного вокалу «Мрія» (керівники Оксана Рудковська та Дмитро Свинаренко), зразковий театр танцю «Рассвет» (керівник Ольга Вінокурова), ансамбль скрипалів «Овація» (керівник Влад Лисан), народна циркова студія «Радуга» (Тетяна Золотова та Юлія Садовська), народний ансамбль танцю «Веселка (Сергій Жир), оркестр «Реприза» (Ігор Татаренко).

Приємно здивували й нові колективи: Наталя Ротар та її подруги подарували романтичні жіночні танці з віялами та в стилі єгипетських фараонів, зворушливе ставлення до свого факультету продемонстрували студенти факультету психології з номером під девізом «Психфак живе!». Як завжди, активними учасниками були студенти факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства з театру «Відлуння» (керівник Олександра Гонюк).

Організатори переконані, що фестиваль «Студентська весна», який проводиться з 60-х років минулого сторіччя, потребує змін: глядачам важливо не тільки дивитися концерт, а й бути безпосереднім його учасником. Учасники свята вважають «Студентську весну-2015» наймасштабнішим святом за всю історію проведення фестивалю.

Палац студентів
ДНУ ім. О. Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram