Версія для друку

Студенти ДНУ обрали нового голову студради

Новим головою студентської ради Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара став студент факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем Дмитро Кулик. Вибори проходили під час щорічної звітно-виборчої конференції студентського самоврядування ДНУ.

Студентство університету надало перевагу програмі діяльності Дмитра Кулика, який впевнено обійшов двох суперників – Миколу Буланого та Дмитра Ковтуна. Дмитро Кулик, який любить приймати рішення та брати на себе відповідальність, презентував власний проект «ДНУ life» – новий студентський сайт, розробка якого вже розпочата. Тут можна знайти розклади занять на будь-якому факультеті, анонси різноманітних заходів, карту розташування навчальних корпусів, детальну інформацію про студентську раду університету та її діяльність. Планується також створити додаток для смартфонів на базі цього сайту. Дмитро переконаний, що майбутнє ДНУ – за високими технологіями. «Від рутини до технологій. Відтепер вся інформація у вас в кармані», – таке гасло Дмитра Кулика. Учасники конференції згодом слушно зауважили, що презентація його програми була схожа на презентацію Стіва Джобса. Також у програмі юнака: студентська рада – опора для всіх студентів, розвиток спортивного життя, здорове харчування, підтримка високої інформованості серед студентів, підтримка військових АТО, підтримка приватних ініціатив. Новий голова ради студентів ДНУ відзначив, що спорт у ньому виховав наполегливість і цілеспрямованість, адже він – член університетської збірної з футболу, займається академічною греблею.

Також Дмитра знають як учасника студентського телебачення ДНУ Гончар.tv. До Дмитра було чимало запитань з приводу реалізації його задумів на посаді голови студради університету від студентів-учасників конференції. Зокрема, чи буде він співпрацювати зі своїми опонентами, з чого розпочне свою роботу (з того, що вмотивує свою команду, оскільки яким би не був самодостатнім лідер, він сам не впорається), як буде підтримувати приватні ініціативи та інші.

Усіх учасників студентського заходу привітав ректор університету Микола Поляков та подякував їм за плідну співпрацю. Особливо керівництво університету зворушене різносторонньою студентською підтримкою бійців АТО. «Вважатиму себе щасливим, коли заслужу велику довіру від студентів», – завжди говорить ректор. Микола Вікторович нагадав про останні успіхи студентів університету у різноманітних всеукраїнських та міжнародних конкурсах та олімпіадах, гучні перемоги у спорті. Окрім приємних моментів, ректор також звернув увагу на те, що сьогодні сотні студентів виїжджають за кордон на навчання за різноманітними міжнародними програмами, нерідко такі програми пропонують шарлатани. Тож Микола Вікторович застеріг, що без договору про співпрацю не варто на такі пропозиції відгукуватися. «Бажаю нам професійних дискусій та посилення співпраці на рівні студент – викладач», – побажав Микола Поляков.

Про свою дворічну діяльність на посаді голови студентської ради ДНУ звітувала п’ятикурсниця факультету суспільних наук та міжнародних відносин Антоніна Худа. Вона запропонувала до перегляду відеоролик із заходами, які влаштовувала студрада за останні два роки. Тоня запросила на сцену всю свою команду – голів студентських рад факультетів та своїх найближчих помічників і подякувала їм за співпрацю. «Ми весь час відчували, що ми вам, студентам, потрібні. Це був безцінний досвід для мене, і, вважаю, для вас. Бажаю усім здійснення мрій», – зворушливо звернулася до студентства Антоніна. Багато студентів вишикувалися в чергу, щоб особисто подякувати Тоні, висловити захоплення нею як особистістю і побажати, щоб наступні роки з іншим головою студради університету були такими ж яскравими і насиченими.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram