Версія для друку

Польські аспіранти вивчають організацію бізнес-процесів на сучасних українських підприємствах

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара відвідала делегація з факультету товарознавства Познаньського економічного університету (Польща).

Візит заступника декана з міжнародних проектів, д.е.н., професора кафедри стандартизованих систем управління Яцека Лучака, аспірантів Войцеха Борейша-Висоцкі, Олександра Муравскі, Наталії Хекерт, Гжегоша Томашевскі було здійснено в рамках реалізації завдань міжнародного наукового проекту «Формування якості товарів і послуг на ринках Центральної і Східної Європи», що реалізується ДНУ спільно з Познанським університетом. Координатором цього проекту від ДНУ є заступник декана економічного факультету з навчальної роботи і міжнародного співробітництва доцент Сергій Касян.

Під час візиту представники польського ВНЗ зустрілися з керівництвом економічного факультету, проректором з науково-педагогічної роботи у сфері міжнародного співробітництва професором Михайлом Дяченком. У ході цих зустрічей було обговорено функціонування міждисциплінарної аспірантури, розвиток співробітництва між університетами. Польські науковці з цікавістю працювали з літературним фондом бібліотеки, ознайомилися з методикою проведення занять у навчальних лабораторіях економічного факультету. Також гості дізналися про форми роботи з талановитою молоддю під час візиту до Національного центру аерокосмічної освіти молоді імені А. М. Макарова, ознайомилися з діяльністю Українсько-Польського наукового культурного центру ДНУ імені Олеся Гончара. Під час зустрічі з деканом історичного факультету, професором Сергієм Світленком гості з Польщі отримали вичерпну інформацію щодо культурного обміну та історичних зв’язків українського і польського народів.

Особливу вагомість під час візиту мало відвідування провідних промислових підприємств Дніпропетровська: ТОВ «ЮДК» і ТОВ «Міропласт». У ТОВ «ЮДК» польських науковців гостинно зустріли комерційний директор Вадим Чабаненко, директор з виробництва Айдин Озкан, директор з управління персоналом Тетяна Фазліч, керівник відділу маркетингу Євген Бринзін. У форматі круглого столу вони обговорили з гостями актуальні питання економічного механізму організації господарчої діяльності, співпраці з партнерськими підприємствами Польщі. Начальник цеху Михайло Чучман продемонстрував особливості організації технологічного процесу виробництва автоклавних газобетонних блоків, коли польські гості мали можливість отримати уявлення про роботу сучасного високотехнологічного обладнання.

Під час екскурсії на ці підприємства учасники делегації ознайомилися з організацією роботи економічних служб, діяльністю виробничих підрозділів, виробництвом профільних систем для вікон на різних етапах. Позитивне враження польські науковці отримали від високого рівня координації маркетингу та менеджменту, системи забезпечення якості продукції, стандартизації та сертифікації продукції на підприємствах.

Вважаємо, що досвід формування інтердисциплінарної аспірантури з урахуванням сучасних особливостей організації бізнес-процесів, систем управління якістю продукції на підприємствах дозволить науковцям ДНУ імені Олеся Гончара поглиблювати міжнародну координацію під час підготовки висококваліфікованих наукових кадрів на основі досліджень актуальних проблем у сфері економіки та маркетингу.

Сергій Касян,
заступник декана економічного
факультету з навчальної роботи та міжнародного співробітництва
ДНУ імені Олеся Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram