Версія для друку

Живи і вір в любов!

Під такою життєствердною назвою у Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара пройшло весняне засідання загальноуніверситетського клубу творчої молоді «Паростки».

У цей святковий великодній період провідною темою зустрічі творчих представників різних факультетів були весна, віра, надія і любов, оновлення природи, пробудження найкращих почуттів та позитивні аспекти життя.

Творче об’єднання «Паростки» активно функціонує в Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара вже майже вісім років. «Такий великий класичний університет, як наш ДНУ, не може не мати такого клубу, адже кожного року університет поповнюється творчою молоддю, – зауважила на відкритті весняного засідання директор групи аналізу у сфері гуманітарної освіти та виховання молоді навчально-методичного відділу ДНУ, завідувач кафедри української літератури Наталя Петрівна Олійник. За час свого існування «Паростки» об’єднали багато яскравих творчих особистостей з усього університету. Серед його постійних учасників вже є чимало випускників, які, працюючи у різних сферах діяльності, намагаються зберігати тісний зв'язок з яскравим студентським життям та знаходять час брати участь у заходах клубу. Щороку склад нашого клубу поповнюється й новими талановитими особистостями. «Ми щиро вдячні нашим шановним учасникам за те, що вони нам довіряють. Довіряють те найголовніше, що в них є, – свою творчість. Для них наш клуб надає широкі можливості для творчого спілкування. Тож я бажаю нашим «Паросткам» зеленіти і рости, а його учасникам – не ховати в собі те особисте і найпотаємніше, а спробувати ним поділитися. Від того, думаю, станемо багатші всі ми», – підкреслила Наталя Петрівна.

Продовжуючи традиції відкриття нових творчих облич, для виступу на сцену були запрошені надзвичайно талановиті дебютанти «Паростків»: студент факультету систем і засобів масової комунікації Роман Попов, студентка факультету прикладної математики Анастасія Сорокіна, Анастасія Мацуга з факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства та студенти факультету психології Микита Воробйов і Гліб Савченко. Зокрема, Роман Попов презентував широкому загалу філософську поезію про життя, Гліб Савченко заворожував ліричними віршами, написаними в стилі італійських сонетів, а Микита Воробйов, окрім власних оригінальних поезій та прози, вражав майстерним виконанням уривку з поеми Роберта Рождественського.

Глибокою, змістовною авторською лірикою поділилися з гостями зібрання також постійні учасниці клубу, випускниці ДНУ, старший лаборант кафедри іноземних мов для гуманітарних спеціальностей факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства Ганна Грицюк і викладач кафедри української мови Ольга Хорошилова. А режисер творчого об’єднання «Паростки», доцент кафедри іноземних мов для гуманітарних спеціальностей Олена Бесараб подарувала гостям вечора прем`єру власної пісні «Погукай любов».

Камерне засідання клубу пройшло у відкритій, теплій та дружній атмосфері. Долучитися до участі в ньому і продемонструвати свої творчі доробки змогли всі бажаючі гості з глядацької зали. Відтак, у «Паростках» вже чекають на нові цікаві зустрічі й надалі запрошують творчих студентів та співробітників ДНУ розкривати в ньому свої літературні, музичні й інші художні надбання.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram