Версія для друку

День цивільного захисту в ліцеї ДНУ

У Дніпропетровському обласному ліцеї-інтернаті фізико-математичного профілю при ДНУ ім. О.Гончара пройшов День цивільного захисту.

Сьогодні, коли суспільство стикається з реальною загрозою терористичних актів, проведення днів цивільної оборони, що раніше мали дещо формалізований вигляд, набувають актуальності. Черговий захід у ліцеї розпочався урочистою лінійкою. У всіх класах пройшов Урок мужності за визначеною тематикою. Впродовж дня проводилися різноманітні тематичні заходи. За сигналом «Увага всім!» та іншими додатковими командами пройшла навчальна евакуація колективу ліцею-інтернату в безпечне місце. Варто зазначити, що учні і дорослі тренуються евакуйовуватись із навчального корпусу, а після уроків – із гуртожитку ліцею-інтернату.

Під час Дня цивільного захисту здійснюється закріплення знань з дисциплін безпеки. До нього в ліцеї-інтернаті ретельно всі готуються. А саме: проводяться теоретичні заняття, інструктажі, тренування з окремими класами, виготовляються відповідні таблички, перевіряються в приміщеннях запасні виходи, підвальні приміщення та засоби оповіщення. Створюються в бібліотеці інформаційний куточок та виставка матеріалів періодичних видань з питань безпеки життєдіяльності. У навчальному корпусі існує постійно діючий куточок Цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.

На уроках демонструються фільми з тематики безпеки у надзвичайних ситуаціях. Проводяться тренування з використанням засобів індивідуального захисту, вимірюються рівні радіації, повторюються правила поведінки під час пожеж, виявлення вибухонебезпечних і підозрілих предметів та інших надзвичайних ситуаціях. Практикується проведення занять в 8-9 класах старшокласниками в наданні домедичної допомоги постраждалими. Актив учнів ліцею-інтернату долучається до виготовлення стіннівок, плакатів.

Наостанок були підбиті підсумки Дня цивільного захисту. Оголошені імена ліцеїстів, вчителів, які діяли в умовах тренування найбільш чітко. Грамотно і дисципліновано вказані шляхи усунення недоліків, і поставлені завдання на майбутнє у сфері цивільного захисту.

Старший викладач кафедри БЖД
ДНУ ім. О. Гончара
Володимир Романенко,
заступник директора з виховної роботи
ДОЛІФМП Ірина Ільченко


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram