Версія для друку

Дніпропетровський національний університет ім. О. Гончара прийматиме Фундацію ректорів академічних установ Польщі

Візит ректорів польських університетів до України заплановано на початок червня, в програмі перебування - Київ та Дніпропетровськ.

Президент Національної ради науки та вищої освіти Польщі професор Єжи Возніцький та ректор ДНУ ім. О. Гончара професор Микола Поляков під час зустрічі обговорили підсумки реалізації міжнародного проекту «Аналіз окремих прикладів співпраці між польськими та українськими вищими навчальними закладами на фоні порівняння систем вищої освіти. Висновки та рекомендації», основними партнерами якого виступили Конференція ректорів академічних шкіл Польщі, Спілка ректорів ВНЗ України, Національна рада науки та вищої освіти Польщі, Міжнародний фонд досліджень освітньої політики. Метою проекту було виявлення, діагностика та аналіз обраних прикладів академічної співпраці між польськими та українськими вищими навчальними закладами.

«Дослідженням охоплено близько 100 університетів в обох країнах, які погодилися залучитися до цієї роботи, – зазначив пан Возніцький. – Вважаємо, що якісні емпіричні дослідження дозволять зробити системний і всебічний аналіз нашої співпраці та порівняти шляхи розвитку систем вищої освіти Польщі та України. А Дніпропетровський університет, який брав активну участь як у розвитку польсько-українських академічних обмінів, так і у цьому дослідженні, буде дуже репрезентативним для розуміння потенціалу української вищої школи польськими ректорами, тому делегація обов’язково відвідає ДНУ».

«Наш досвід співпраці з Варшавським, Вроцлавським, Люблінським та іншими університетами Польщі свідчить, що ми вже зарекомендували себе як надійні партнери, відкриті до академічної кооперації, – наголосив Микола Поляков. – Сьогодні ми зацікавлені у розширенні обмінів у науковій царині через пошук нових університетів-партнерів».

Також до розмови були запрошені декани факультетів та провідні вчені ДНУ, що вже мають досвід співпраці з польськими колегами. Вони акцентували увагу представника Фундації польських ректорів на конкретних результатах наукових пошуків. Зокрема, декан історичного факультету професор Сергій Світленко розповів про археологічні знахідки, зроблені під час експедицій спільно з науковцями Вроцлавського університету спочатку на теренах нашої області, у Богородицькій фортеці, а пізніше у Польщі, біля лицарського замку на горі Громик. Декан факультету міжнародної економіки професор Наталя Стукало розповіла про підсумки реалізації спільного проекту «Інноваційний університет і лідерство», що реалізовувався на базі Варшавського університету за участі українських науковців. На думку наших вчених, спільні дослідження за цим проектом допомогли напрацювати рекомендації для системних змін у процесі модернізації української вищої освіти.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram