Версія для друку

Об'єднані наукою

Днями Фонд соціального захисту, підтримки і допомоги вченим України та членам їх сімей відсвяткував дві визначні події: 18-у річницю та ювілей голови Фонду Лариси Лук'янівни Чередниченко. Звичайно, Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара не зміг залишитися осторонь цієї події, адже вчені нашого навчального закладу завжди брали активну участь у житті Фонду.

З нагоди обох ювілеїв у Будинку вчених відбувся святковий концерт, на який були запрошені науковці області. Фонд соціального захисту вчених та його ювілярку привітали заступник начальника Управління і науки Дніпропетровської міської ради Віктор Костянтинович Горячев, керівник соціально-гуманітарних проектів фонду «Українська перспектива» Марія Іванівна Пустова та інші почесні гості.

Усі 18 років Фонд соціального захисту, підтримки і допомоги вченим об'єднував науковців області у їх бажанні приносити користь суспільству. Його керівництвом було організовано безліч благодійних акцій, концертів, обласних, міжвузівських конкурсів та презентацій наукових публікацій.

«Сьогодні я відчуваю радість, гордість і задоволення від тієї роботи, яку виконувала всі ці роки, – поділилася емоціями Лариса Лук'янівна Чередниченко. - У нашій організації працюють безкорисливо, і я вдячна всім, хто підтримував і підтримує нас. Маємо приємну новину: майже за два десятки років у нашому фонді зібралося дуже багато наукових матеріалів, тож ми відкрили факсимільну бібліотеку. Бажаючі можуть знайти усі публікації науковців області саме тут».

Лариса Лук'янівна розповіла і про доброчинну мету свята – збір коштів для видання книги «Час. Події. Люди»: «У цій книзі ми, науковці, згадуємо час, який прожили разом, події, свідками яких були, людей, що, не зважаючи на обставини, продовжували вчити школярів і студентів, писати книги, розвивати науку, брати участь у житті фонду».

«Кожні три роки Фонд соціального захисту вчених випускає в світ видання – це справжня історія, досягнення й стимул для нової роботи, – зазначила у привітанні Марія Іванівна Пустова. – Наш фонд «Українська перспектива» допомагає цій діяльності. Сьогодні наука знаходиться у держави не на першому місці, а це неправильно, бо саме наука є рушійною силою для розвитку будь-якої країни. Побажаємо вченим кращого життя і творчого натхнення, без якого неможлива їхня праця».

Із яскравими привітаннями на подвійному ювілеї виступило безліч музичних колективів, серед яких камерний був ансамбль «Юні віртуози» та представники клубу творчої молоді ДНУ імені О.Гончара «Паростки» Анастасія Камінська і Владислав Чубар на чолі з керівником Оленою Бесараб.

Колектив Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара приєднується до привітань на адресу Лариси Лук'янівни Чередниченко і бажає їй здоров'я та сил, а справі її життя – процвітання!

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram