Версія для друку

Різні аспекти виховної роботи вміщені в одному збірнику

Фахівці факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара видали публіцистично-популярний збірник «Знайти ключі до молодих сердець».

У виданні у контексті загальної концепції виховної роботи серед студентської молоді університету представлено досвід її організації й проведення на факультеті української й іноземної філології та мистецтвознавства ДНУ. «Нині Україна переживає складні часи, а отже, як ніколи, актуальною постає проблема виховання справжнього громадянина, – говорять упорядники збірника професор, декан факультету Ірина Попова та доцент кафедри української літератури Олександра Гонюк. – Тож не дивно, що саме зараз органічною є потреба поділитися багатим досвідом, набутим протягом довгих років творчої роботи на факультеті української й іноземної філології та мистецтвознавства. Ми віримо, що матеріал, представлений у цьому збірнику, стане корисним в організації виховної роботи на інших факультетах ДНУ – незалежно від спрямування, гуманітарного природничого чи технічного».

У книзі вміщені статті про діяльність творчих студентських колективів під керівництвом викладачів (наприклад, студентського театру «Відлуння»), регулярні відвідування культурно-мистецьких закладів, зустрічі із сучасними письменниками, піклування про аудиторний фонд факультету, залучення студентів до волонтерства і труднощі, що постають на цьому шляху. У збірнику автори також намагалися поділитися глибокою пошаною до Олеся Гончара, «наповнити» нею кожного, хто навчається або працює в університеті його імені.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram