Версія для друку

Студентам презентували книгу «Майдан. Нерозказана історія»

Шеф-редактор видання «LB.ua», відома журналістка Соня Кошкіна презентувала студентам ДНУ ім. О.Гончара журналістське розслідування подій на Майдані, безпосереднім активним учасником яких була сама рік тому.

«На тлі того, що зараз відбувається в країні, події більш ніж річної давнини починають стиратися з пам’яті, але у суспільства та у моїх колег-журналістів так і залишилися без відповіді запитання: «хто дав команду до застосування сили на Майдані», «хто винен у смерті Небесної Сотні» та багато інших. І чим більше часу спливає, тим важче знайти відповіді на ці запитання», – зазначила Соня Кошкіна. До її книги увійшло більше 20 інтерв’ю з лідерами від тодішньої влади та опозиції, які сьогодні вже помінялися місцями. Вона намагалася вивести на відверту розмову й отримати чесні відповіді на «незручні» запитання від Р. Ахметова, В. Рибака, С. Тарути, А. Авакова, О. Турчина, Ю. Тимошенко та інших. «Я розуміла, що вони не скажуть всієї правди, але перед розмовою збирала з різних джерел додаткову інформацію, щоб людина не змогла зробити «крок назад». Адже сьогодні ще є можливість перевірити достовірність цих слів, з часом буде вже пізно», – зауважила журналістка.

Розповідь Соні Кошкіної викликала жваву дискусію з майбутніми журналістами, політологами, істориками і філологами, що прийшли на зустріч з авторкою. Зокрема, студентів цікавило, наскільки об’єктивним методом отримання інформації авторка вважає інтерв’ю, як вона ставиться до спроб певних осіб робити «PR на Майдані». Враховуючи, що гостя є шеф-редактором потужного інтернет-порталу «LB.ua» з кількамільйонною аудиторією, студенти запитували про особливості ведення інформаційних війн в Інтернеті, про DOS-атаки, «злив компромату» та особливості журналістської роботи в умовах військових дій на Сході України.

Декан факультету систем та засобів масової комунікації, професор Володимир Демченко, який вів зустріч, також задав гості кілька гострих запитань щодо об’єктивності її матеріалів та викликав студентів на дискусію навколо питання неупередженості журналістів у професійній діяльності.

Майбутнім журналістам Соня Кошкіна порадила не нехтувати загальноосвітніми дисциплінами, які вони засвоюють в стінах класичного університету, вивчати історію, філософію, мови і, безумовно, багато читати.

Частина прибутку від продажу книги «Майдан. Нерозказана історія» піде на допомогу пораненим бійцям, що лікуються у Київському військовому шпиталі.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram