Версія для друку

У ДНУ відбулася міжфакультетська спартакіада з плавання

175 спортсменів з усіх 15 факультетів змагалися у Палаці спорту ДНУ за першість у командному й особистому заліках.

Плавання – найбільш масовий і популярний вид спорту. Наш університет вдосконалює обов'язковий і факультативний курси фізичного виховання студентів. Фізичні вправи в умовах постійного сталого навчання – основний фактор протидії негативним наслідкам гіподинамії, а також розумового і нервово-емоційного навантаження.

Головний суддя та організатор цих змагань – Ірина Миколаївна Головійчук вже більш ніж 10 років займається плаванням. Минулого року здобула науковий ступінь кандидата наук з фізичного виховання та спорту. Тема її дисертації стосувалася аквафітнесу. Їй вдається привити студентам гарну звичку – займатися плаванням. Тому не дивно, що з факультету систем та засобів масової комунікації охочих взяти участь у змаганнях з плавання було чимало. Та першість, як і в усіх інших видах спорту, здобули переважно факультет фізики, електроніки і комп’ютерних систем та фізико-технічний, виділився також факультет прикладної математики.

У першості факультетів: перше місце – ФТФ; друге – ФФЕКС; третє – ФПМ.

В особистій першості: 50м вільний стиль: дівчата: 1) Степлюк Катерина (ФМЕ); 2) Непийвода Дарія (ФУІФМ); 3) Козачук Олена (ХФ) Хлопці: 1) Фанигін Антон (ФТФ); 2) Радевич Ігор (ФТФ); 3) Освятінський Георгій (ФФЕКС)

50 м на спині: дівчата: 1) Біліченко Марія (ХФ); 2) Шевченко Вікторія (ФП); 3) Осокіна Марія (ФУІФМ). Хлопці: 1) Кравченко Артем (ФТФ); 2) Освятінський Георгій (ФФЕКС); 3) Селетренніков Володимир (ФТФ).

50 м брас: дівчата: 1) Боровик Єлизавета (ФУІФМ); 2) Камишан Ольга (ІФ); 3) Федина Вікторія (ФСНіМО). Хлопці:1) Птіцин Андрій (ФТФ); 2) Радевич Ігор (ФТФ); 3) Освятінський Георгій (ФФЕКС).

50 м батерфляй: дівчата: 1) Непийвода Дарія (ФУІФМ). Хлопці: 1) Кравченко Артем (ФТФ); 2) Освятінський Георгій (ФФЕКС); 3) Шеремет В'ячеслав (ІФ).

Естафетне плавання 4х50 м вільний стиль: 1) команда ФТФ; 2) команда ФПМ; 3) команда ФФЕКС.

Один з учасників, Андрій Птіцин, поділився враженнями: «Цього разу чітко зрозумів, чим погані рідкісні старти – пропадає відчуття контролю на дистанції. Тобто ти стрибнув, поворот, інший – і ось вже фініш: не встигаєш навіть зрозуміти, що відбувається. Якщо ж старти регулярні, то встигаєш згадати, як хотів розкластися по дистанції, та викластися на повну».

Тож, ці змагання були динамічними та пізнавальними. Такі масові спортивні турніри дозволяють розширити коло спілкування молоді, дають можливість співпереживання, естетичного та емоційного розвитку, вирішення соціальних та інших завдань у нестандартних ситуаціях. Це особливо важливо в умовах, коли студенти залучені до стрімкого ритму сучасного життя.

Вітаємо переможців та закликаємо студентів до активних занять спортом!

Студентка ФСЗМК ДНУ ім. О. Гончара
Валерія Шудрик


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram