Версія для друку

Чекаємо на Дні Австрії в ДНУ

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара відвідав Міністр-посланник Посольства Австрії в Україні, директор Австрійського культурного форуму, др. Якуб Форст-Баттаглія.

Студентам факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства др. Форст-Баттаглія прочитав лекцію на тему «”Урочистий занепад” – духовні та суспільні течії в монархії Габзбургів на межі століть». Після лекції Міністр-посланник відповів на запитання студентів стосовно можливостей навчання в Австрії за магістерськими програмами. Студентів-філологів цікавили особливості вживання німецької мови в Австрії, як на практиці реалізується мультикультурна політика Євросоюзу в кожній країні тощо.

Також відбулась зустріч Міністра-посланника з керівництвом ДНУ з метою активізувати зв’язки між університетами двох країн. Зокрема, ректор ДНУ Микола Поляков зазначив, що протягом останніх років наш університет відвідали 8 делегацій з Австрії. «Дніпропетровський національний університет плідно співпрацював і продовжує співробітництво з вищими навчальними закладами та дослідницькими установами Австрії, – наголосив Микола Вікторович. – Зокрема, серед наших партнерів Віденський університет, Дунайський університет м. Кремс, Технологічний університет м. Грац, Університет м. Інсбрук, Зальцбурзький університет, Університет технологій м. Відень.

Так, на геолого-географічному факультеті ДНУ двічі (у 2009 та 2012 роках) проводилися навчально-наукові практики разом з викладачами і студентами Університету м. Інсбрук. Перший раз групу з 21 австрійського студента очолював професор Курт Шарр, вдруге до нас приїздили 28 студентів на чолі з професорами Куртом Шарром і Мартіной Нойбургер. Польові наукові дослідження здійснювалися на теренах Дніпропетровської та Запорізької областей.

Нині ДНУ ім. О.Гончара є партнером Дунайського університету м. Кремс з реалізації європейського Темпус-проекту «Мережева взаємодія університетів – партнерів в реалізації багаторівневої системи підготовки та підвищення кваліфікації спеціалістів у галузі освітнього менеджменту». Отриманий досвід та технічне оснащення дозволили забезпечити подальший розвиток прогресивних форм і методів навчання та підвищення кваліфікації фахівців педагогічних спеціальностей», – наголосив ректор ДНУ.

Др. Форст-Баттаглія був вражений такою різноплановою співпрацею, адже через автономію австрійських університетів подібна інформація не узагальнюється на рівні амбасади. «Але наші зв’язки необхідно й надалі розширювати, особливо в рамках академічних студентських обмінів, щоб молоді австрійці й українці їздили один до одного, розширювали міжкультурні та міжособистісні зв’язки, – наголосив Міністр-посланник. – Мені дуже сподобалося спілкування з вашими студентами, це нове, «якісне» покоління в Україні. І вони розуміють, що в їхніх руках відповідальність за Україну».

Обидві сторони висловили зацікавленість у розвитку співпраці за програмою «Еразмус +», і пан Якуб пообіцяв сприяти поширенню інформації про гранти на навчання для українських студентів. Також учасники зустрічі домовилися про проведення Днів Австрії в ДНУ ім. О. Гончара. Відповідальні особи в ДНУ та Посольстві Австрії вивчать це питання й узгодять всі необхідні умови.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram