Версія для друку

Нетлінне слово Кобзаря

10 березня, у пам’ятні Шевченківські дні, в Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара відбувся поетичний вечір «Нетлінне слово Кобзаря».

Студенти філологи й історики, біологи та хіміки, психологи й філософи, політологи і математики – представники різних факультетів ДНУ поринули в атмосферу поезії Тараса Шевченка.

Відкрив захід інструментальною композицією «Козацький марш» випускник Дніпропетровської консерваторії імені Михайла Глінки Андрій Бандура.

Далі свою глибоку, відчуту серцем інтерпретацію творів Кобзаря представив на розсуд слухачів студент третього курсу факультету суспільних наук та міжнародних відносин Богдан Кулик, який прочитав поезії «Пророк», «Минають дні», «І мертвим, і живим…», «Мені однаково», «І виріс я на чужині», «Якби зустрілися ми знову». Його виступ супроводжувався бурхливими оплесками.

Із захопленням аудиторія сприйняла і виступ актриси Дніпропетровського академічного українського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка Наталії Гаврикової, яка майстерно зіграла поему «Тополя», не лише декламуючи, але й проспівуючи окремі її рядки.

Усі поетичні виступи впродовж вечора перемежовувалися музикою. Зокрема, пролунали такі вокальні композиції, як: «Зацвіла в долині червона калина», «Взяв би я бандуру», «Ой, видно село» та ще кілька пісень у виконанні Андрія Бандури.

Загалом, захід, організований співробітниками групи аналізу у сфері гуманітарної освіти та виховання молоді ДНУ, пройшов у гарній творчій, мистецькій атмосфері. Він укотре яскраво підтвердив актуальність і невмирущість поезії великого Кобзаря та надихнув присутніх на спілкування з його Словом…

Група аналізу у сфері гуманітарної освіти та виховання молоді
ДНУ імені О.Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram