Версія для друку

Продаж книг для допомоги пораненим

Півтора року жителі України всіма силами допомагають державі. За цей час відбулися різноманітні заходи, завдяки яким збирали і збирають кошти для армії. Українці влаштовували фестивалі, концерти, квартирники, ярмарки – все те, що може принести хоч якийсь прибуток.

У Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара знайшли ще один спосіб, як отримати кошти для допомоги пораненим. З 18 по 20 лютого в університеті пройшов ярмарок книг. Головний ініціатор – колишній студент факультету суспільних наук і міжнародних відносин Віктор Новиков. Чоловік передав кафедрі соціології книги з особистої бібліотеки, щоб потім їх продали бажаючим. Викладачі не залишилися осторонь і теж принесли деякі навчальні посібники. Відповідальність за проведення заходу з боку викладацького складу взяла на себе Віра Анатоліївна Макаренко, доцент кафедри соціології, голова профбюро факультету.

Звістка про наближення ярмарку долетіла навіть до радника голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Бориса Трейгермана. Він передав кафедрі кілька рідкісних книг із власної бібліотеки, серед яких «Story of a Secret State», «Музей народної архітектури та побуту у Львові», «Туризмологія: концептуальні основи теорії туризму». Загалом, організатори зібрали підручники з соціології, філософії та політології. Всього на ярмарку представили близько двохсот екземплярів.

Захід став приємним відкриттям для викладачів та студентів ДНУ. Перші не очікували, що молоді люди ще цікавляться друкованими варіантами книг. А другі вивчали представлені підручники та з радістю купували їх. До речі, чіткої ціни на книги не було: студенти за вподобаний том пропонували ціну за можливостями свого гаманця.

Тільки в перший день приблизно за 100 книг організатори виручили близько двох з половиною тисяч гривень. Всі гроші підуть в організацію «Ангели України», яка займається благодійністю, зокрема, допомогою пораненим українським бійцям, які перебувають у госпіталях.

Антоніна Худа, голова ради студентів ДНУ, розповіла, що вже півтора року університет всіма можливими способами збирає гроші для допомоги країні. Раніше на всіх факультетах студради організовували продуктові ярмарки. А ось продаж книг відбувся вперше, але точно не востаннє. «Було дуже несподівано, що книги залишаються актуальними. Чесно, ми не очікували такого результату. Зараз у нас з'явилася ідея організувати продаж книг з власних бібліотек або зробити ярмарки обміну художньою літературою», – розповіла Антоніна.

Студентка ФСЗМК
ДНУ імені О.Гончара
Наталія Куліді


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram