Версія для друку

Панна історичного факультету

У перші дні весни в Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара пройшов конкурс краси «Міс історичний факультет-2015», організований студентською радою та керівництвом факультету.

Весна іде, все оживає, кохання, ніжність розквітає. Гармонія в душі буяє й жіноцтво наше надихає…

Під таким девізом на сцені Палацу студентів ДНУ проходило творче змагання найгарніших, найталановитіших та найкмітливіших дівчат історичного факультету. За корону і почесне звання «Міс факультет» у фіналі змагалися шестеро гідних найпильнішої уваги учасниць – першокурсниці Ольга Камишан, Юлія Сорочинська й Анастасія Таран, другокурсниця Вікторія Лучіна, представниця третього курсу Анастасія Градінарова та Діана Смірнова з п’ятого курсу.

За задумом організаторів, «славні Роксолани» історичного факультету ДНУ протягом вечора мали якнайкраще представити себе у чотирьох номінаціях: в інтелектуальному, творчому та імпровізованому завданнях і дефіле у вечірніх вбраннях.

Журі конкурсу складалося з переможниці першого в історії факультету конкурсу краси, студентки V курсу Анастасії Омельян, голови культмасового комітету Анастасії Поплавської, доцентів Альберта Григоровича Венгера й Валерії Сергіївни Лавренко, куратора студентських проектів факультету Ольги Миколаївни Ланської та фотографа Романа Нітягіна. Саме цим людям належало обрати найдостойнішу з-поміж вишуканих красунь факультету, хоча можливість проголосувати за свою фаворитку надавалася також і глядачам.

На самому початку з вітальним словом до присутніх звернувся голова оргкомітету конкурсу – декан факультету, доктор історичних наук Сергій Іванович Світленко. Він зазначив: «Уже пройшло кілька років із того часу, коли на нашому факультеті була розіграна перша, унікальна корона «Панни історичного факультету». Тоді, восени 2011 року, звання кращої з кращих здобула прекрасна другокурсниця, а нині магістрантка Анастасія Омельян. Відтоді за бажанням наших студентів ми змінили назву конкурсу. Тепер він називається дивним словом «Міс», що є, однак, для нас знаковим, адже ми постійно змінюємося і продовжуємо перебувати в цивілізаційному русі. Тож сьогодні нашим чарівним, дотепним та мудрим учасницям я зичу перемоги і задоволення від змагань, щирої любові до нашого факультету та до весни, яка нині вступає у свої права!» – побажав Сергій Іванович.

За омріяний титул конкурсантки, справді, змагалися дружно, сміливо та енергійно, крок за кроком розкриваючи свій високий творчий потенціал та оригінальну особистість. Так, у конкурсі запитань вони продемонстрували ерудицію та винахідливість, кмітливо розмірковуючи над питаннями жіночої дружби, ідеальної кар’єри та власного майбутнього; у конкурсі талантів дивували глядачів вокальними і танцювальними здібностями, а в імпровізованому конкурсі майстерно перевтілювалися в одну із героїнь минулого.

Не дивно, що журі постало перед серйозним вибором: учасниці показали настільки щільні результати, що переможниця конкурсу визначилася з різницею лише у кілька сотих балу! Нею стала студентка І курсу Юлія Сорочинська, яка запам’яталася глядачам своєю щирістю й оригінальним виконанням авторської композиції про здоровий спосіб життя. «Своїм номером я хотіла показати себе в іншому жанрі, в якому мене ще ніхто не бачив. Зокрема, я підготувала пісню в стилі реп, яка розповідає про важливість заняття спортом для молоді. На сцені мене підтримував мій коханий, який разом зі своєю командою з воркауту допоміг мені втілити цю ідею, за що я йому дуже вдячна», – говорить дівчина, яка, до речі, вже має досвід виступу на подібних конкурсах. У нагороду за свої старання Юлія отримала дивовижну корону з рук попередниці, а також здобула право на професійну фотосесію. В інших номінаціях конкурсу місця розподілися наступним чином: І та ІІ віце-міс історичного факультету ДНУ відповідно визнані Анастасія Градінарова та Вікторія Лучіна, титул «Міс Загадковість» отримала Ольга Камишан, «Міс Посмішка» – Анастасія Таран, а «Міс глядацьких симпатій» стала Діана Смірнова.

Як бачимо, свято краси, розуму і талантів на історичному факультеті ДНУ вийшло напрочуд цікавим, його приємні миттєвості ще надовго залишаться в пам’яті глядачів. І як зазначили організатори, конкурс «Міс історичний факультет-2015» допоміг по-справжньому талановитим дівчатам яскраво заявити про себе на весь факультет, тому було одноголосно вирішено проводити його віднині щороку.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram