Версія для друку

Мала академія наук в Дніпропетровському національному університеті

На економічному факультеті Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара пройшов конкурс науково-дослідних робіт Малої академії наук для учнівської молоді.

У гостинні стіни університету завітали понад 180 старшокласників Дніпропетровщини, які обрали собі за мету розвиток вітчизняної науки у сфері економіки, математики, техніки та комп’ютерних наук.

Конкурс проходив у декілька етапів: на першому етапі проводилося заочне оцінювання науково-дослідних робіт, на другому – юні науковці перевіряли свої знання з математики та фізики під час написання контрольної роботи. Останній, третій етап, передбачав публічний захист своєї науково-дослідної роботи перед фаховим журі та іншими учасниками конкурсу.

У напрямку «Економіка» загалом було представлено 45 робіт, що стосувалися актуальних питань фінансів, економіки галузей і окремих підприємств, міжнародних відносин тощо. За результатами конкурсу І місце посіли учні 11 класу Ліцею інформаційних технологій при ДНУ ім. О.Гончара – Микита Білоу у секції «Мікроекономіка та макроекономіка» та Ростислав Покутинський у секції «Економічна теорія та історія економічної думки», а також учень 11 класу НВК-ліцей №100 Едуард Фойнич – у секції «Фінанси, грошовий обіг та кредит», які тепер будуть захищати честь Дніпропетровської області на Всеукраїнському етапі МАН.

Окрім робіт учнівської молоді Ліцею інформаційних технологій при ДНУ ім. О.Гончара та НВК-ліцею №100, члени конкурсної комісії також відзначили високий рівень підготовки і презентації робіт учнів Фінансово-економічного ліцею, Дніпропетровського обласного ліцею-інтернату фізико-математичного профілю, Криворізького науково-технічного металургійного ліцею №81, Криворізької спеціалізованої школи №70, середньої загальноосвітньої школи №35 м. Дніпродзержинська.

Підтримка зацікавленості учнівської молоді в науковому пошуці, розвитку навичок аналізу, синтезу та вміння презентувати результати свого дослідження є одним з першочергових кроків виховання відповідального й освіченого громадянина. Саме на цих засадах і ґрунтується побудова освітнього ланцюжка «учень-студент-фахівець», який дає можливість усвідомленого вибору спеціальності та ВНЗ.

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара вже не перший рік плідно співпрацює з Малою Академією наук України, вибудовуючи міцну основу для здійснення наукових досліджень та забезпечуючи керівництво науковими роботами школярів провідними фахівцями університету. Зокрема, такі співробітники економічного факультету ДНУ, як професор С.О. Смирнов, доценти В.Г. Бикова, В.В. Огліх, Н.Є. Скрипник, Т.С. Яровенко, старший викладач Т.Г. Ніколаєв і викладач Д.О. Бесчастна протягом багатьох років керують учнівськими науково-дослідними роботами та є членами відповідних профільних комісій із їх захисту.

Економічний факультет
ДНУ імені О.Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram