Версія для друку

Студенти ДНУ отримують знання з євроінтеграції у Латвії

Починаючи з лютого, восьмеро студентів Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара, зокрема з факультету міжнародної економіки і факультету суспільних наук і міжнародних відносин, отримали чудову можливість навчатися протягом весняного семестру в Університеті Латвії (м. Рига).

Пройшовши через декілька етапів конкурсу, найталановитіші студенти поїхали навчатись за новою унікальною програмою, розробленою спеціально для України. Наші студенти навчатимуться за програмою «Європейські студії» та поглиблять свої знання з європейської інтеграції, щоб привезти цінний досвід у нашу державу. Побажаємо їм успіху та нових досягнень!

Професори Університету Латвії та запрошені фахівці з провідних європейських університетів викладатимуть нашим студентам кілька спеціальних дисциплін, пов’язаних із європейською політикою, економікою й особливостями євроінтеграційних процесів на даному етапі. У межах дисципліни «Сучасні аспекти зовнішньої політики», яку викладає знаний латвійський експерт з питань зовнішньої політики, професор Жанета Озоліна, студенти мають нагоду зустрічатися з діючими політиками та дипломатами з латвійського уряду, уряду Європейського Союзу, а також представниками міжнародних організацій, що розташовані у Латвії. Така нагода для студентів ДНУ є дуже важливою, оскільки сьогодні Латвія головує в Раді ЄС.

11 лютого 2015 року міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевич відвідав Університет Латвії та спеціально для українських студентів провів лекцію, яка була присвячена зовнішній політиці та національній безпеці Латвії. Міністр висловив свою підтримку Україні та виказав стурбованість щодо поточної ситуації, він зауважив, що сприятиме наданню максимально можливої допомоги нашій країні.

Заступник декана з міжнародних зв`язків
факультету міжнародної економіки
ДНУ ім.О. Гончара
доцент Наталя Краснікова


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram