Версія для друку

«Просвіта» і духовні піснеспіви

Народна хорова капела «Просвіта» імені Анатолія Кулагіна Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара здобула звання Лауреата 1 ступеню серед світських та самодіяльних колективів у 22-му Міжнародному фестивалі духовних піснеспівів «Від Різдва до Різдва».

Фестиваль духовних піснеспівів «Від Різдва до Різдва» проходив у Дніпропетровську в приміщенні театру ім. Горького. Хорова капела «Просвіта» ДНУ (керівник – Ольга Сербіна) є незмінним учасником цих свят духовної музики з самого початку, тобто 22 роки, та неодноразово була дипломантом та лауреатом різдвяних фестивалів-конкурсів.

Цього року в репертуарі капели були як духовні твори, так і колядки. Виступ «Просвіти» запам’ятався дуже проникливим та гармонійним виконанням, слухачі неодноразово засипали капеллу оплесками та викликали на «біс». Виконання було оцінено високо – «Просвіта» здобула звання Лауреата 1 ступеню серед світських та самодіяльних колективів!

Серед виконавців капели – викладачі факультету мехмату ДНУ – Лілія Бойцун та Михайло Цибаньов, співробітники кафедри безпеки життєдіяльності – Володимир Довгаль та Лариса Дорганова, співробітники НДІ біології ДНУ – Ірина Філонік та Лариса Шупранова, а також Тетяна Гончарова, Анатолій Хасхачик та інші. Активно беруть участь у репетиціях та концертах Ірина Ісакова, Юрій Коновальчук, Віталій Петришин, Людмила Семенюк, Тамара Евсєєва. А-капельний спів – творча справа для душі, вважають учасники капели.

Побажаємо хоровій капелі нових успіхів та творчого росту, популяризації хорової музики серед молоді та студентів.

Староста колективу «Просвіта»
Ірина Філонік


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram