Версія для друку

В ДНУ пройшов чемпіонат зі спортивного орієнтування серед студентів

Цьогоріч у чемпіонаті взяло участь понад 100 осіб. Були представники шести факультетів Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара та студенти з п’яти інших вузів міста.

Чемпіонат зі спортивного орієнтування в закритих приміщеннях у Палаці спорту Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара проходив уже вп’яте. Змагання унікальні і розвивають не тільки вміння орієнтуватися, але й швидко приймати рішення у складних неординарних ситуаціях, наприклад, при пожежах або техногенних ситуаціях. Цей вид конкурсу в Україні практично ніде не проводиться. Та наш університет є лідером з організації такого типу змагань.

Дистанція була прокладена по трьох поверхах і вимагала не тільки вміння орієнтуватися, але й хорошої фізичної підготовки. Відстань в 1,3 км з набором висоти 40 метрів і 18-ма контрольними точками з результатом 10хв 34сек швидше за всіх серед чоловіків подолав студент ФФЄКСу, майстер спорту Олександр Ткачук. Секундами на фініші йому поступився майстер спорту (ФТФ) Дмитро Ключников. Серед дівчат найсильнішою була Людмила Янчіцька, кандидат у майстри спорту, студентка 1 курсу факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства.

Наші студенти є найсильнішими не тільки в Дніпропетровській області. Олександр Ткачук і Дмитро Ключников входять до складу збірної України зі спортивного орієнтування. Сьогодні вони готуються до виступу на чемпіонаті Європи, який пройде в 2015 р в Чехії.

Змагання були добре організовані і проведені на високому технічному рівні. Застосовувалася електронна відмітка. На старті кожен учасник отримував електронний ЧІП, який фіксував проходження спортсменом дистанції.

Головним суддею змагань був викладач кафедри фізичного виховання, тренер збірної України, суддя національної категорії В.В. Заерко. Паралельно проводився чемпіонат області серед студентів, а також першість міста зі спортивного орієнтування.

Обласна федерація спортивного орієнтування висловлює величезну подяку кафедрі фізичного виховання ДНУ, а також персоналу Палацу спорту за надання допомоги в організації та проведенні вже традиційних змагань.

Студентка ФСЗМК ДНУ ім. О.Гончара
Валерія Шудрик,
старший викладач кафедри фізичного виховання
та спорту ДНУ ім. О.Гончара
Ірина Головійчук


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram