Версія для друку

Традиції не змінюємо: уваги пораненим бійцям - сповна!

Волонтери Центру соціальних ініціатив і волонтерства Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара долучилися до організації новорічного концерту для поранених бійців, які перебувають на лікуванні в обласному військовому шпиталі.

Наші захисники зараз дуже потребують моральної підтримки й уваги. Її можемо надати ми – небайдужі люди, і, зокрема, молодь України. Ініціатори заходу – волонтери, які організовували концерти для військових на День міста, а також 8 листопада.

Цього разу були влаштовані передноворічні вітання для бійців незвичайно святково: прикрашено клуб лікувального закладу, а також організовано виступи юних митців – вихованців музичних шкіл міста, школярів та студентів.

Через соціальні мережі організатори вели активну підготовку до концерту, формували програму, розподіляли обов’язки між координаторами учасників концерту. З числа викладачів Дніпропетровського національного університету в організації заходу взяли участь: керівник Центру соціальних ініціатив і волонтерства ДНУ ім. Олеся Гончара Зоя Петрівна Бондаренко, яка об’єднала зусилля студентів-волонтерів ДНУ у підготовці концерту, заступник декана факультету прикладної математики Світлана Федорівна Сірик, яка разом із вихованцями принесла солодощі бійцям та допомагала прикрашати клуб, де відбувалося свято. До оформлення зали долучилися студенти факультету психології разом із доцентом кафедри соціальної психології та психології управління Вікторією Іванівною Лазаренко. Загалом, у підготовці до новорічного концерту об’єдналися факультети: психології, української й іноземної філології та мистецтвознавства; біології, екології та медицини; фізики, електроніки та комп’ютерних систем; факультет систем і засобів масової комунікації.

За вже сформованою традицією, до виступів на концерті залучилися артисти різного віку. Серед них були і виконавці з Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара, які у кожному номері намагалися подарувати глядачам частинку своєї душі. А саме: студенти факультету психології Тетяна Буряга, Микита Воробйов та Ірина Гавенко, Ганна Коршунова та Єлизавета Супрун з факультету систем та засобів масової комунікації, студентки факультету біології, екології та медицини Владислава Цайгер та Ганна Моргунова, а також студент факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем Денис Мулік, який зумів підкорити серця глядачів своєю запальною піснею «Cheese Cake».

І за доброю традицією завершальною нотою концерту була спільна фотосесія на згадку про цей день.

Крім того, для своїх підопічних наші волонтери приготували солодощі, тістечка до святкового столу, а кожному з поранених бійців вручили подарунки: обереги, малюнки, солодощі, фенечки.

Поранені солдати кажуть, що вдячні волонтерам не тільки за цей концерт, а й за щоденну працю: небайдужі дніпропетровці, які добровільно взялись допомагати шпиталю, забезпечують бійців одягом, їжею, засобами гігієни, поповненнями для мобільних телефонів, готують домашні страви, підтримують психологічно. Особливо симпатизували бійці нашим красивим дівчатам-волонтерам! А це значить: вони повертаються до мирного життя! І це прекрасно, бо усі ми прагнемо миру!

Водночас волонтери зазначають, що наразі поранені у військовому шпиталі Дніпропетровська мають потребу в сезонному взутті, верхньому одязі, светрах, засобах індивідуальної гігієни, а також потребують уваги з боку студентів-волонтерів.

Хочеться подякувати усім організаторам і помічникам за злагоджену працю під час організації цього дійства, за їх щиру допомогу та чисті серця! За віру, яку вони вселяють у душі наших героїв! Слава Україні! Героям Слава!!!

Ірина Гавенко, волонтерка,
голова ради студентів факультету психології
ДНУ ім. Олеся Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram