Версія для друку

Бережемо традиції співпраці

Почесними нагородами ДКБ «Південне» ім. М. Янгеля за плідну багаторічну співпрацю нагородили співробітників ДНУ ім. О. Гончара.

Від імені численного колективу Конструкторського бюро «Південне» друзів і колег привітав головний інженер – перший заступник Генерального директора Михайло Бондар. Він подякував за багаторічну ефективну співпрацю: «Школа ДНУ з підготовки фахівців у галузі ракетно-космічної техніки сьогодні широко відома в світі. Протягом багатьох десятиліть ми спільно проводили унікальні науково-технічні дослідження, впроваджували у виробництво нову техніку. Це дозволило нам розробити унікальні ракетно-космічні комплекси й літальні апарати. За 60 років роботи КБ «Південне» було створено чотири покоління ракетно-космічної техніки, сім типів носіїв, здійснено тисячу успішних стартів ракет-носіїв. Багато наших розробок можна сміливо назвати неповторними шедеврами ракетно-космічного мистецтва. Ми бережемо нашу дружбу і традиції співпраці з ДНУ. Сьогодні п’ятитисячний колектив КБ на 37% складається з молодих співробітників, переважна більшість яких – ваші випускники. Тому маю за честь від імені керівництва КБ «Південне» нагородити вчених ДНУ за вагомий внесок у розвиток ракетно-космічної техніки», - наголосив Михайло Анатолійович.

Ректору ДНУ ім. О. Гончара Миколі Полякову було вручено диплом академіка Міжнародної академії астронавтики та Почесний знак КБ «Південне» «За створення ракетно-космічної техніки». Першого проректора ДНУ проф. Олександра Кочубея, декана фізико-технічного факультету проф. Олександра Петренка, проректора ДНУ проф. Володимира Карплюка, завідувача кафедри технології виробництва проф. Євгена Джура та завідувача кафедри робото-технічних систем проф. Юрія Шептуна було нагороджено ювілейними медалями «60 років КБ «Південне»». Від імені нагороджених ректор ДНУ висловив вдячність керівництву КБ: «Долею судилося, що з перших днів заснування нашого фізтеху та КБ ми завжди були разом. Ми самовіддано працювали і працюємо на спільну справу – розвиток науково-технічного потенціалу нашої держави. Не одне покоління наших випускників працювали над найсучаснішими розробками, очолювали різні підрозділи і безпосередньо КБ і «Південмаш». Навіть сьогодні обсяг коштів, що передбачені на виконання спільних господарських угод нашими колективами, перевищує один мільйон гривень. Ви вдячні за ремонт і оснащення на фізико-технічному факультеті іменної аудиторії КБ «Південне». І наше завдання – готувати таких висококваліфікованих фахівців, які згодом стануть славою КБ і ДНУ», - наголосив Микола Вікторович.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram