Версія для друку

В ДНУ відзначили художника-ювіляра

У Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара із 60-річчям привітали керівника народної студії образотворчого мистецтва та галереї «Проспект мистецтв» Палацу студентів ДНУ Олександра Павловця. З нагоди ювілею художник нагороджений Почесною медаллю «За вірну службу ДНУ».

Олександр Єгорович Павловець – випускник механіко-математичного факультету ДНУ. Іще навчаючись в середній школі, він закінчив чотирирічну художню школу, а далі продовжив своє навчання в народній студії образотворчого мистецтва Палацу студентів Дніпропетровського національного університету. З 1989 року працює керівником цієї студії. За ці роки творчість і виховна робота Олександра Єгоровича стали вагомим внеском у розвиток української національної культури.

Так, Олександр Павловець був неодноразовим учасником міських, республіканських та міжнародних виставок: у 1992, 1998 та 2003 роках – в Дніпропетровську, в 2010 році – у Сполучених Штатах Америки, в 2011 році – в Швейцарії. Одна із картин Олександра Єгоровича міститься в Дніпропетровському державному художньому музеї. Також його твори знаходяться в колекціях багатьох вищих навчальних закладів України, Польщі та Німеччини.

Митець має нагороду ВДНГ СРСР (Виставка досягнень народного господарства СРСР) за внесок у розвиток культури Дніпропетровської області.

Нині Олександр Єгорович Павловець багато часу приділяє вихованню студентської молоді дніпропетровського університету. Зокрема, він був одним з ініціаторів й організаторів «Галереї гетьманів України» у Палаці студентів ДНУ, створеної учнями студії у 1998 році. Крім того, Олександр Єгорович став організатором понад сотні виставок молодих художників у галереї «Проспект мистецтв» Палацу студентів ДНУ.

Відтак, за багаторічну плідну працю та вагомий особистий внесок в забезпечення підготовки кваліфікованих фахівців в університеті вирішили відзначити майстра. В урочистій атмосфері Олександру Єгоровичу була вручена найвища нагорода Дніпропетровського національного університету – Почесна медаль «За вірну службу ДНУ». «Висловлюємо слова вдячності за Вашу професійну досконалість, плідну творчу діяльність, талант і благородство душі. Ваші роботи пробуджують потяг до краси, збагачують мистецьку скарбницю нашого краю, залучають тисячі людей до світу прекрасного», – зазначив у вітанні ректор ДНУ Микола Поляков.

Тож щиро бажаємо Вам, шановний ювіляре, добра, щастя, благополуччя та творчої наснаги!

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram