Версія для друку

Студент Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара завоював бронзову медаль на Чемпіонаті світу з плавання

Студент ІV курсу факультету суспільних наук і міжнародних відносин Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара Андрій Говоров виграв «бронзу» Чемпіонату світу з плавання на короткій воді, що проходив з 3 по 7 грудня 2014 року у столиці Катару місті Доха.

У запливі на дистанції 50 м батерфляєм дніпропетровець показав третій результат (22,49 сек), поступившись переможцю з ПАР Чаду ле Кло на 0,54 сек. та представнику Бразилії Ніколасу Сантосу, який відстав від ле Кло на 0,13 сек.

Турнір 2014 року став рекордним за своїм представництвом: в Доху приїхали команди з 171 країни світу. Всього у змаганнях взяли участь близько 1100 спортсменів. Україну на Чемпіонаті світу представляли вісім найсильніших плавців, серед яких були і двоє спортсменів з Дніпропетровщини: Андрій Говоров і Марія Лівер.

Титул бронзового чемпіона світу на короткій воді додався до численних нагород спортсмена. Зокрема, Андрій Говоров є майстром спорту міжнародного класу у спеціалізації «батерфляй» і «кроль». Він також – багаторазовий переможець чемпіонатів та Кубків України, рекордсмен країни. Дворазовий чемпіон Перших юнацьких Олімпійських ігор у Сінгапурі 2010 року, призер Чемпіонатів Європи та світу серед юніорів 2010 року, чемпіон Європи 2011 року, призер Чемпіонатів Європи 2012 та 2014 року, чемпіон Всесвітньої Універсіади з плавання на 50 метрів батерфляєм, бронзовий призер з плавання на 50 метрів вільним стилем, рекордсмен Європи серед юніорів. У складі дорослої збірної команди України брав участь у фінальних змаганнях Олімпійських ігор у Лондоні. За успішну спортивну діяльність нагороджений почесною грамотою Кабінету Міністрів України.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram