Версія для друку

Придніпровський науковий центр популяризує соціальні та гуманітарні науки

Відбулася чергова Дніпропетровська сесія конференції «Придніпровські соціально-гуманітарні читання», в ході якої обговорювалася методологія соціально-гуманітарних наук, проблеми їх розвитку в Україні та інтеграції у світовий науковий простір. У заході взяли участь представники Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара.

З вітальним словом до учасників звернувся голова оргкомітету конференції, голова секції «Суспільні та гуманітарні науки» Придніпровського наукового центру, проректор ДНУ Валентин Васильович Іваненко, який у своїй промові підвів короткі підсумки та окреслив подальші перспективи «Придніпровських соціально-гуманітарних читань».

У 2012 році Придніпровський науковий центр Міністерства освіти і науки України і Національної академії наук та Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара започаткували цей науковий захід, окремі сесії якого проводяться в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях.

Протягом першого року існування конференції організатори прагнули провести сесії в якомога більшій кількості міст, що знаходяться у сфері компетенції Придніпровського наукового центру. Тому в 2012 році було почергово проведено чотири сесії – у Запоріжжі, Кіровограді, Бердянську та Кривому Розі. У 2013 році відбувся перехід на схему, що передбачає проведення двох сесій на рік, одна з яких, осіння та підсумкова, проводиться в Дніпропетровську. У 2013 році їй передувала весняна сесія в Бердянську, в 2014-му – в Кіровограді.

За роки існування конференція перетворилася на вагому подію в науковому житті регіону, сформувалась спільнота дослідників, що регулярно беруть участь у її роботі. У Дніпропетровській сесії, крім представників вищих навчальних закладів нашого міста, таких як Національний гірничий університет, Національна металургійна академія України, Дніпропетровський національний університет залізничного транспорту ім. академіка В. Лазаряна, Придніпровська державна академія будівництва та архітектури, Дніпропетровський університет ім. Альфреда Нобеля та Дніпропетровський державний інститут фізичної культури і спорту, брали участь вчені з Києва, Запоріжжя, Кіровограду, Кривого Рогу та інших міст України.

Фахові виступи, повідомлення, діалоги та дискусії, що відбуваються в рамках «Придніпровських соціально-гуманітарних читань» сприяють розвитку вітчизняної соціально-гуманітарної науки і подальшому вдосконаленню якості основного продукту вищої школи – особистості молодого фахівця.

Віктор Пащенко,
кандидат політичних наук, доцент
ДНУ ім. О. Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram