Версія для друку

Обговорюємо новий Закон України «Про прокуратуру»

На юридичному факультеті Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара відбувся науковий семінар «Правоохоронні органи України».

Семінар проводився з метою поглибленого вивчення положень нового Закону України «Про прокуратуру» та активізації науково-дослідної роботи студентів та молодих науковців.

На науково-практичному семінарі були присутні 40 учасників з різних груп студентів юридичного факультету та професорсько-викладацький склад факультету, також були запрошені практичні працівники прокуратури.

З вітальним словом до учасників семінару звернулась декан юридичного факультету доктор юридичних наук, професор Соколенко О.Л., яка зазначила надзвичайну важливість впровадження та використання положень нового Закону України «Про прокуратуру» в практичну діяльність та побажала плідної праці усім учасникам наукового семінару.

Варто підкреслити, що досить цікавою та пізнавальною була доповідь завідувача кафедри адміністративного та кримінального права доктора юридичних наук, професора, заслуженого юриста України Корнякової Т.В., яка не лише з теоретичної точки зору, а і, враховуючи великий практичний досвід роботи в прокуратурі (районній, обласній, Генеральній прокуратурі), детально висвітлила проблемні положення нового Закону України «Про прокуратуру». Також на науковому семінарі з цікавими доповідями виступили й інші викладачі кафедри: Хейлик В.В., Мізіна І.В., Галабурда Н.А., Юзікова Н.С. та інші.

В межах семінару були розглянуті наступні питання:

• функції прокуратури в сучасних умовах;

• порівняльні характеристики діяльності прокуратур в різних країнах світу;

• статті нового Закону України «Про прокуратуру»;

• проблеми застосування окремих положень Закону України «Про прокуратуру».

На засіданні було розглянуто 14 доповідей, в обговоренні яких взяли участь 25 науковців і студентів. Більшість доповідей супроводжувалися мультимедійними презентаціями, схемами порівняльних таблиць.

Сачко О.В.
доцент кафедри адміністративного
і кримінального права ДНУ ім. О.Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram