Версія для друку

Освітні ініціативи ОБСЄ в ДНУ

Спеціальна Моніторингова Місія ОБСЄ в Україні організувала презентаційну лекцію для студентів факультету суспільних наук і міжнародних відносин Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара.

Відома нині в Україні міжнародна організація реалізує проекти, які стосуються широкого спектру питань, таких, як правова реформа; освіта в сфері прав людини; боротьба з організованою злочинністю, тероризмом та торгівлею людьми; контроль за озброєннями та реформування збройних сил; захист довкілля; правоохоронна діяльність та безпека кордонів; свобода ЗМІ; вибори; належне урядування та ґендерна рівність. Лекція для студентів спеціальності «Міжнародні відносини», у ході якої міжнародні експерти Джозеф Казлас (США), Алекс Мельбурн (Великобританія), Сокол Бега (Албанія) знайомили слухачів із ключовими напрямками та нагальними пріоритетами діяльності ОБСЄ, стала цінним джерелом знань, отриманих студентами не з підручників, а з вуст безпосередніх представників організації.

Зважаючи на фах слухачів, бесіда, що поступово перейшла у формат живої дискусії, безсумнівно, стала яскравим змістовним доповненням звичних лекцій та семінарів. До речі, лекція відбувалась англійською мовою і стала чудовою нагодою для студентів вдосконалити і потренувати свої мовні навички. Слухачі дізналися про структуру, принципи діяльності, загальну концепцію виконання ОБСЄ своїх місій у різних країнах та, звичайно, цікавились деталями і особливостями щоденної праці наших гостей.

Ця лекція – не перша зустріч студентів факультету суспільних наук і міжнародних відносин з представниками ОБСЄ, позаду – презентації, круглі столи та дискусії. Проте, як виявилось, прагнення спілкування та розширення освітніх горизонтів і в студентів, і в спостерігачів місії не вгасає.

Міжнародні експерти відзначили високий рівень підготовки студентів, їх активність під час зустрічі, готовність отримувати нові знання і пообіцяли продовжити традицію освітніх лекцій на факультеті.

Юлія Герман,
заступник декана факультету суспільних наук
і міжнародних відносин
ДНУ ім.О.Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram