Версія для друку

Нові таланти університету

У Палаці студентів Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара відбувся щорічний конкурс-огляд свіжих творчих сил університету "Кубок ректора". За омріяну перемогу змагалося більше 300 студентів-першокурсників, представивши близько 30 номерів.

Конкурсний відбір на фестиваль відбувався за традиційною схемою: взяти участь у творчому змаганні були запрошені ті студенти, які стали переможцями Дня першокурсника на своїх факультетах. Журі, яке цього року складалося в основному з представників студентських рад факультетів, окрім володарів гран-прі, обрало переможців у чотирьох номінаціях: кращий вокальний та хореографічний номери, оригінальний номер, приз глядацьких симпатій.

У залі Палацу ДНУ майже немає вільних місць. Учасники фестивалю хвилюються перед виходом на сцену, але знаходять слова, щоб поділитися своїми враженнями. "У нас найкращий факультет і найкраща група, нам подобається вчитися, дружити, жити студентським життям, – посміхаються студентки біофаку Анна Конопльова та Вероніка Залутіна, – ми беремо участь у позаконкурсному номері, щоб підтримати наших одногрупників, які виборюватимуть перемогу". Обидві дівчини закінчили навчання у медичних коледжах і, вступивши до ДНУ, намагаються розвиватися і самовдосконалюватися, мріють стати мікробіологами.

Анна Котляр, студентка геолого-географічного факультету, виконала разом із сестрою Аліною ліричну пісню Ані Лорак. Дівчина залюбки ділилася своїми думками і планами на майбутнє. "Ми з сестрою дуже любимо виступати і вважаємо, що цей конкурс – гарна нагода проявити себе. Мені дуже цікаво вчитися, дуже подобається мій факультет. Мрію стати хорошим гідом", – посміхається вона.

Студент фізико-технічного факультету Владислав Левченко розповів, що обов'язково буде проектувати ракети, а поки наукова робота – у майбутньому, хлопець залюбки бере участь у студентському житті факультету. "Цей конкурс дасть мені впевненість у собі і своїх силах", – сказав він.

Олександра Попова та Катерина Паращенко з економічного факультету виконали запальний танок. Дівчата розповіли, що такі конкурси не просто розважають, вони дають змогу студентам здружитися. Дівчата не тільки гарно танцюють, але й мають серйозні плани на майбутнє. "Моя мета – стати хорошим спеціалістом, побудувати кар'єру", – сказала Катерина. "А я мрію про власний ресторанний бізнес і маю безліч ідей щодо цієї справи", – ділиться думками Олександра.

Цьогорічний "Кубок ректора" дивував розмаїттям музичних та хореографічних жанрів, незвичайними номерами. Цього вечора у Палаці студентів ДНУ можна було почути ліричні композиції, популярні пісні, реп і, навіть, важкий рок. Побачити сучасні, народні танці, КВН-івські номери. Виконавці брали на себе відповідальність виконувати найскладніші пісні, і гідно впоралися із цим завданням. Перемога дісталася таким факультетам:

- Приз глядацьких симпатій – факультет психології;

- Найкращий вокальний номер – факультет систем і засобів масової комунікації;

- Найкращий хореографічний номер – факультет української, іноземної філології, мистецтвознавства;

- Найкращий оригінальний номер – факультет міжнародної економіки;

- Гран-прі отримав факультет біології, екології та медицини.

Вітаємо переможців і бажаємо їм натхнення і нових творчих досягнень.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram