Версія для друку

В ДНУ пройшов фестиваль «Dance Show-2014»

Учасниками шоу стали 19 університетських команд студентів I-II курсів. Усі вони змагалися за звання кращого колективу в дев’яти номінаціях, демонструючи феєричні, відшліфовані на численних тренуваннях, номери. Адже щоб рухатися вперед, потрібно розвиватися у здоровій конкуренції. І серед команд-учасників хоч і стримано, але відчувалося напруження. Та вдячні вболівальники активно допомагали своїм улюбленцям, завзято підтримуючи їх плакатами, повітряними кульками й оплесками з трибун.

Розповідає організатор фестивалю, старший викладач кафедри фізичного виховання та спорту ДНУ ім. О.Гончара Євгенія Віталіївна Коваленко: «Ми щорічно проводимо подібні конкурси, і серед студенток нашого університету – це одні з найпопулярніших змагань. Адже кожна дівчина мріє гарно рухатися, а танок – це прекрасна можливість віднайти та розкрити себе. Звісно, між командами відчувається певна конкуренція, але це здорова конкуренція. Вона і повинна бути: щоб переможці надалі утримували першість, їм доведеться прикласти чимало зусиль», – відзначає вона.

Справді, змагання на танцювальному майданчику виявилися неабияк жвавими і цікавими: команди швидко змінювали одна одну, інтригуючи новими трюками. А після запальних виступів команд-учасниць на глядачів чекав святковий концерт. Присутні на власні очі побачили всю щирість танцюристів Дніпропетровського національного університету, які викладалися на повну і демонстрували всі свої навички та вміння. Так, глядачі із захопленням переглянули концертні виступи збірної команди ДНУ з художньої гімнастики і дуету «Падефе» (Вікторія Федіна та Євгенія Добровольська з танцювальним номером «Крик серця»), танець у стилі dance-hall від студенток фізико-технічного факультету Валерія Потрясова і Надія Григорчук та вокальну композицію від студентки факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства Ольги Корогод.

Відтак, за рішенням компетентної суддівської колегії, кращими у танцювальному фестивалі стали: у номінації «Dance-hall» – команди факультету прикладної математики «Inside» (І місце) та «Intime» (ІІ місце); у номінації «Естрадний танець» – команда хімічного факультету «Star Dance» посіла І місце, команда геолого-географічного факультету «Satellite Girls» – ІІ місце, ІІІ місце – за командою «Аксіомки» з механіко-математичного факультету. В номінації «Sport Dance» перемогли: І місце – команда «Хіміки» (хімічний факультет), ІІ місце – команда «Міраж» (факультет прикладної математики) та ІІІ місце – команда «Seven Dance» (історичний факультет). Переможці номінації «Jazz-funk»: команда факультету біології, екології та медицини «West Coast» – І місце, команда факультету прикладної математики «Instyle» – ІІ місце і «Збірна ФТФ» (фізико-технічний факультет) – ІІІ місце. У номінації «Hip-hop» найкращими стали команди факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства («Quick Crew», І місце) та хімічного факультету («Брудні хіміки», ІІ місце). В номінаціях «Jazz-pop» та «Strip-jazz» судді визначили лише по одній команді-переможниці – ними стали команди «Black Hearts» та «All Star» з факультету психології відповідно. В останній номінації «Mix Style» перемогу здобули: команда «Лафери» з економічного факультету (І місце), представники факультету фізики, електроніки і комп’ютерних систем – команда «Фексики» (ІІ місце) та команда «ТТТ» з економічного факультету, що посіла ІІІ місце.

«Я рада, що сьогодні наші команди «Inside» та «Intime» з факультету прикладної математики посіли призові місця. Загалом, фестиваль «Dance Show» – це гарний захід, який дає студентам іще одну можливість об'єднатися і зробити щось разом. Змагання були добре організовані. Єдине, чого б я побажала, так це скоротити кількість номінацій. На мою думку, це значно збільшило би конкуренцію та додало азарту. А в цілому, мені було дуже цікаво і виступати, й дивитися інші номери», – ділиться враженнями одна із учасниць, капітан команди «Inside».

Отже, можна з упевненістю сказати, що на фестивалі «Dance Show-2014» всі команди стали переможцями, тому що на танцювальному майданчику студенти-учасники отримали масу позитивних емоцій, гарну можливість самореалізації та поштовх до нових досягнень. А глядачі змогли поринути в особливий світ танцю – світ руху, музики, гармонії, дружби і пристрасті. Цей світ може наповнити життя різними барвами, підняти настрій і надати впевненості, або ж просто зняти напруження чи принести радість від краси рухів.

З найдавніших століть танець вдосконалювався і до сьогодні продовжує вбирати в себе все нові й нові стилі самовираження виконавців. Нині він розглядається не лише як інструмент для розвитку тіла виконавців, а й формування його власної хореографічної мови (через синтез і розвиток різних технік і стилів). Нові напрямки, що виникають, позначаються і на характері самих танцюристів. Адже для сучасного танцю властива дослідницька спрямованість, обумовлена взаємодією танцю з філософією руху, що постійно розвивається, та комплексом знань про можливості людського тіла, взаємодію тіла-розуму, тіла-простору та тіла загалом. Тобто людина, яка серйозно захоплена самовдосконаленням в танці, прагне підпорядкувати своє тіло і розвиває свій дух.

Вітаємо переможців фестивалю «Dance Show-2014» і бажаємо їм подальших успіхів у цьому мистецтві!

Валерія Шудрик,
студентка ФСЗМК ДНУ ім. О.Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram