Версія для друку

У ДНУ завершилися міжфакультетські змагання з баскетболу

Спортивний комітет студентів разом зі спортивним комплексом Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара провели змагання з баскетболу серед усіх факультетів та окремо серед першокурсників.

Баскетбол, як засіб фізичного виховання, знайшов широке застосування в різних ланках фізкультурного руху, і Дніпропетровський національний університет не став виключенням. Справді, баскетбол – вид спорту, який до снаги сміливим, сильним і кмітливим. Адже баскетболісти не з чуток знають про те, що таке аут, скільки часу потрібно, для того, аби обіграти суперника, а багато з них у грі вже виробили власну стратегію перемоги.

Необхідні знання та вміння продемонстрували на міжфакультетському змаганні і студенти ДНУ. Ігри були дуже сильними, особливо, фінал. Цього року це було не стандартне змагання традиційно найсильніших команд фізико-технічного факультету та факультету фізики, електроніки і комп’ютерних систем, так як у них з'явився гідний суперник – команда економічного факультету. Відтак, за результатами запеклих змагань, перше місце посіла команда фізико-технічного факультету, другими стали спортсмени економічного факультету, треті – представники факультету фізики, електроніки і комп’ютерних систем.

Крім того, нещодавно у ДНУ пройшов турнір з баскетболу серед першокурсників. Один з організаторів змагань, голова студентського спорткомітету ДНУ Дмитро Ковтун говорить: «На полі була рівна боротьба, але все-таки ми мали визначити переможця. І в результаті найкращою стала команда фізико-технічного факультету, друге місце посіли баскетболісти факультету прикладної математики, а третє місце – за спортсменами економічного факультету. Зазначу, що спорт розвиває дух, силу, витривалість і чимало вольових якостей людини. Тому закликаю студентів активно займатися спортом і брати участь у всіх заходах спорткомплексу й спортивного комітету студентів ДНУ ім. Олеся Гончара. Ми проводимо їх саме для вас!», – наголосив він.

За більш ніж столітню історію існування знайома всім гра зазнала змін. Нині вона стає все більш популярною, з'являються її різновиди. Зокрема, сучасний баскетбол знаходиться на стадії свого бурхливого творчого підйому, спрямованого на активізацію дій, як у нападі, так і в захисті. Крім того, баскетбол сьогодні має не лише оздоровчо-гігієнічне, але й агітаційно-виховне значення. І ефективність виховання залежить, насамперед, від того, наскільки цілеспрямовано в педагогічному процесі здійснюється взаємозв'язок фізичного і морального виховання. Так, професіонали зазначають, що під час занять баскетболом спостерігається збільшення фізичної витривалості, спритності й поліпшення координації, також заняття допомагають формувати наполегливість, сміливість, рішучість, впевненість у собі та почуття колективізму. Недаремно спортсмени називають баскетбол інтелектуальним видом спорту. Підтверджує це і студент економічного факультету Максим Ганчурін: «Окрім того, що баскетбол покращує фізичну підготовку, він допомагає ще, як слід, оздоровитися. А ще ця гра добре розвиває «шосте відчуття». Тут також потрібно вміти випередити суперника, для цього ми вчимося працювати в команді і погоджувати свої дії з партнерами. Тож перед грою я часто раджу нашим гравцям нічого не боятися, нічого не просити у долі й приймати рішення оперативно і самостійно», – говорить спортсмен.

Валерія Шудрик,
студентка ФСЗМК ДНУ ім. О.Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram