Версія для друку

Добрі справи волонтерів: бійці не стримували сліз радості

Волонтери Центру соціальних ініціатив і волонтерства ДНУ ім. Олеся Гончара долучились до організації концерту для поранених бійців, які перебувають на лікуванні в обласному військовому шпиталі.

Волонтерами центру з початку навчального року і до сьогодні зроблено багато корисних і добрих справ у військово-патріотичному й громадянському напрямах. Це і гуманітарна допомога вимушеним переселенцям, бійцям у зоні АТО, волонтерська робота у координаційному центрі «Допомога Дніпра», благодійні акції та ярмарки, це і відвідування бійців, які знаходяться на лікуванні у медичних закладах міста, надання психологічної та соціальної допомоги родинам загиблих, військовим, які повернулися зі Сходу країни тощо. Волонтери разом із радою студентів факультету психології започаткували проведення благодійної ярмарки на допомогу студентам, які прибули з Донбасу та навчаються у нашому навчальному закладі. Зібрані кошти (1650 грн.) були розподілені між десятьма студентами зі Сходу. У Міжнародний день студентства на факультеті психології відбудеться другий благодійний ярмарок.

І ця добра справа, яка відбулася у суботу у військовому шпиталі, не стала винятком. Концерт був організований спеціально для наших захисників, воїнів Світла і Добра, які так мужньо і хоробро захищали і захищають добробут, мир і спокій у східних областях країни, а зараз потребують нашої моральної підтримки й уваги. Хто, як не ми, це зможемо зробити? Ми, небайдужі українці, молоді, енергійні і турботливі!

Ініціаторами заходу були волонтери, які організовували концерт для військових на День міста, – різні за професію, соціальним статусом, віком, але з високою мотивацією допомагати тим, хто боронить нашу землю. Організатори заходу через соціальні мережі вели активну підготовку до концерту, формували програму, координували учасників концерту. Одним із організаторів була і Зоя Петрівна Бондаренко – керівник Центру соціальних ініціатив і волонтерства ДНУ ім. Олеся Гончара, яка об’єднала зусилля студентів-волонтерів факультету психології у підготовці до концерту .

Хочеться розповісти про те, що там відбувалося за той невеличкий проміжок часу, який ми там були.

Об 11.30 ми потрапили на територію обласного госпіталю, де побачили, як група волонтерів з громадської організації міста проводила черговий суботник. Нам було радісно, що ми не одинокі у нашому бажанні допомагати бійцям! Колеги-волонтери з цікавістю поглядали на нас, й потім один з них вигукнув: «Слава Україні!» Ми відповіли: «Героям Слава!», чим викликали схвальні погляди усіх присутніх.

За вже сформованими традиціями до виступів на концерті залучилися артисти різного віку. Це були діти, школярі, студенти. За весь час концерту посмішки не сходили з вуст глядачів. Було видно, що з кожним наступним виступом настрій наших захисників поліпшувався, а сльози від номера до номера – не зменшувалися…

У підготовці та концерті взяли участь наші волонтери – студенти факультету психології: Надія Кириченко, Анна Дидіва, Ірина Веремейчик, Тетяна Андрійченко, Катерина Ларіонова, Тетяна Буряга, Анна Алексєєва, Ірина Гавенко, Анастасія Іванова, Анастасія Буханець, Юлія Миргородська, танцювальний колектив «Dance Holle» під керівництвом студентки нашого факультету Ксенії Амеліної, і Павло Булава, випускник нашого факультету, який завжди підтримує такі ініціативи і з радістю допомагає нам їх реалізувати.

У кожному номері, без винятку, наші студенти-виконавці намагалися поділитися теплом з присутніми у залі глядачами. Коли Настя Іванова читала вірш Едуарда Асадова «У землянці», помітними були щиросердні зміни на обличчях наших захисників. Анастасія Буханець та Юлія Миргородська (дует «Emoutinal inteledgens») зачарували усіх виконанням «The Beatles – Yesterday» на музичних інструментах (флейта, саксофон), а п’ятикурсниця Аня Алексєєва під час виконання свого оригінального номеру з голубами – провісниками миру, ловила на собі задоволені погляди бійців та усіх присутніх на концерті.

Запальний танок колективу «Dance Holle» був військово-патріотичного спрямування і не залишав байдужими глядачів: краса виступу та ще й дівчата одягнені, як бійці, із символами України – дух забивало!

А виступ Катерини Ларіонової з чуйною піснею Тамари Гвердцителі «Мамины глаза», не залишила байдужим нікого: не один боєць витирав сльози під час її виконання...

І завершальною нотою концерту був виступ Павла Булави, який представив прем’єру своєї авторської пісні «Україно, вставай!», і спільне виконання усіма учасниками концерту та присутніми державного Гімну Україну, що стало вже знаковою традицією для нас усіх.

Відчувалось, що усім нашим героям-воїнам концерт сподобався: довго не розходилися з клубу – обмінювалися думками, почуттями й подякою. Та просили сфотографуватися на добру згадку, що і зробила наша волонтерка Даша Оніщенко, яка принесла на концерт 30 малюнків школярів, з якими працює у спеціальній школі.

По завершенні концерту наших героїв чекали смачні частування, підготовлені нашими помічницями-волонтерами Дашою Букреєвою, Тетяною Мартиненко, Оленою Коломієць, Надією Кириченко та нашою абітурієнткою Владою, які радісно частували бійців, а також воїни отримали багато подарунків від ініціативної учнівської та студентської молоді й малюнки від наших наймолодших патріотів – учнів міських шкіл!

Хочеться подякувати усім організаторам і помічникам за злагоджену працю під час організації цього дійства, за їх щиру допомогу та чисті серця! За віру, яку вони вселяють у душі наших героїв! Слава Україні! Героям Слава!!!

Ірина Гавенко, волонтерка,
голова ради студентів факультету психології
ДНУ ім. Олеся Гончара,
фото Даші Оніщенко


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram