Версія для друку

Семінар «Світові стандарти журналістики» для студентів ДНУ

Засновник і головний редактор видання «Дзеркало тижня», голова Комісії з журналістської етики Володимир Мостовий та професор, завідувач кафедри реклами та зв’язків з громадськістю Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Президент Академії української преси Валерій Іванов провели семінар для студентів факультету систем і засобів масової комунікації Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара, присвячений стандартам сучасної преси.

«В українській журналістиці зараз глибока криза, яка набула системного характеру через анормальну ситуацію: в Німеччині, де населення становить 83 мільйони видається близько 400 видань, а в Україні, де проживає близько 45 мільйонів, виходить 32 000 періодичних видань», – зазначив завідувач кафедри реклами та зв’язків з громадськістю Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка Валерій Іванов. Він також додав, що в Україні майже відсутні незалежні медіа, які не мають залежності ні від фінансових, ні від політичних угрупувань.

У рамках заходу студенти мали змогу ознайомитися з принципами журналістики, які окреслив практикуючий журналіст з 48-річним стажем роботи в якісних газетах Володимир Мостовий.

«Ви завжди будете писати про себе. Ви маєте пам’ятати, що ім’я журналіста – це знак якості, і читач, частіше за все, буде шукати не тему, а саме ім’я журналіста. Крім того, протягом своєї кар’єри ви маєте постійно ставити собі запитання: «Що мені дає право судити людей?», – наголосив головний редактор видання «Дзеркало тижня» Володимир Мостовий.

Подібні заходи постійно проводяться на факультеті систем і засобів масової комунікації ДНУ імені О.Гончара з метою вдосконалення навчального процесу й сприяння розвитку практичних навичок у майбутніх журналістів, редакторів й працівників сфери реклами та PR. Адже вони дають змогу молоді ознайомитися зі специфікою роботи фахівців сфери мас-медіа та визначитися із майбутньою спеціалізацією.

студентка факультету систем і засобів масової комунікації
ДНУ ім. О.Гончара Ірина Тарнавська


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram