Версія для друку

В ДНУ пройшла міжфакультетська спартакіада з настільного тенісу

Кафедра фізичного виховання та спорту Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара разом зі студентським самоврядуванням в стінах спортивного комплексу ДНУ провели міжфакультетську спартакіаду з настільного тенісу. У спортивному заході взяли участь представники усіх факультетів університету – 36 юнаків та 24 дівчини.

Змагання з настільного тенісу були спрямовані на фізичний розвиток студентів, відшліфування їх дисципліни і самоконтролю.

«Настільний теніс – найдоступніша гра в системі студентської освіти з дисципліни «фізична культура». А саме завдяки тому, що він, як вид спортивних і рухливих ігор, не вимагає великих матеріальних витрат і місця для тренувань і спортивних змагань. При цьому в процесі гри, яка відрізняється високою руховою активністю, у студентів формуються такі важливі якості, як швидкість, спритність, координація, увага, реакція, окомір, мислення та інші здібності. Під час ігрової діяльності студенти отримують досить значне і водночас посильне фізичне навантаження і разом з тим емоційну зарядку. Навчання основам настільного тенісу входить до програми нашого вузу. Студенти повинні оволодіти новими елементами техніки і тактики, ознайомитися з основними правилами гри», – розповіла головний суддя змагань, старший викладач кафедри фізичного виховання та спорту ДНУ Тетяна Глоба.

Для масового настільного тенісу, як на цій спартакіаді, проводили особисті і особисто-командні змагання. Результати особистих зараховують кожному учаснику окремо. Командні змагання складаються з особистих зустрічей, результати яких зараховують команді в цілому. В особисто-командних змаганнях результати зустрічі зараховують одночасно і учасникам, і команді.

При проведенні змагань загалом використовують різні системи: олімпійську, олімпійську з вибуванням після двох поразок і кругову. Наша кафедра користувалась зручною, круговою системою, яка дозволяє найбільш достовірно визначити місця переможців, бо тут всі учасники повинні зіграти один з одним. Для проведення змагань була створена суддівська колегія, яка відповідала за проведення змагань і вирішувала всі спірні питання. Головний суддя цієї спартакіади – Т.А. Глоба.

Отже, результати особистих змагань такі:

Дівчата:

1 місце – Батир Валентина

2 місце – Гординська Анастасія

3 місце – Павлюченко Ілона

Юнаки:

1 місце – Мельников В’ячеслав

2 місце – Голочалов Дмитро

3 місце – Кононенко Юрій

За результатами командного заліку, факультети розташувалися таким чином:

1 місце – ФТФ

2 місце – ФСНіМВ

3 місце – ФФЕКС

4 місце – ФуіФМ

5 місце – ФП

6 місце – ЕФ

7 місце – ГГФ

8 місце – ХФ

9 місце – ФПМ

10 місце – ІФ

11 місце – ФСЗМК

12 місце – ФМЕ

13 місце – ЮФ

14 місце – БЕФ

15 місце – ММФ

Студент ФСЗМК Юрій Гейченко, учасник змагань відзначив, що турнір з тенісу пройшов на ура: «Незважаючи на прохолоду в спортзалі, всі учасники трималися гідно. Дуже засмутив той факт, що зі свого факультету я був один. Було дуже багато цікавих спарингів. Наприклад, грали студент 1-го курсу і кандидат у майстри спорту. Я сподіваюся, що ДНУ буде щорічно проводити подібні турніри. Хотілося б подякувати організаторам за якісне проведення змагань».

Настільний теніс – гра захоплююча, нескінченно різноманітна, доступна усім від малого до великого, азартна і невибаглива. Легкість і швидкість рухів, стрімкість атак і самовідданість захисту, несподіванка технічних комбінацій представляють собою захоплююче видовище. Різноманітність рухових навичок і дій, різних за координаційною структурою і інтенсивністю, сприяє розвитку всіх фізичних якостей.

Валерія Шудрик,
студентка ФСЗМК ДНУ ім. О.Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram