Версія для друку

В ДНУ успішно пройшов крос пам’яті В.П. Юбкіна

Щорічно Дніпропетровським національним університетом імені Олеся Гончара проводиться крос пам'яті Василя Павловича Юбкіна. Цьогоріч змагання проходило у теплий осінній день, охочих було чимало, адже для молодих спортсменів крос часто є першим знайомством зі світом організованого та змагального бігу. Усього взяло участь 264 студенти, з яких 160 хлопців та 104 дівчини.

Герой Радянського Союзу В. П. Юбкін, на честь якого проводилися змагання, був механіком усім відомого в Дніпропетровську танка, що першим увійшов у визволений Дніпропетровськ. Втративши на війні обидві ноги, Василь Павлович повернувся до мирного життя, захистив дисертацію і багато років викладав історію в ДНУ.

Результати змагань:

4х100 дівчата:

1 місце – ФМЄ – 1.01.09

2 місце – ФП – 1.02.03

3 місце – ГГФ – 1.03.85

4х100 хлопці:

1 місце ФТФ – 0.48.79

2 місце – ФФЄКС 0.49.69

3 місце – ЕФ – 0.50.48

4х200 дівчата:

1 місце – ФУІФМ – 2.12.49

2 місце – ФМЄ - 2.14.49

3 місце – ФП – 2.16.00

4х200 хлопці:

1 місце – ФГФ – 1.41.77

2 місце – ФФЄКС – 1.43.78

3 місце – ФПМ – 1.48.91

Тренери і організатори змагань доклали чималих зусиль, щоб враження залишилися найсприятливішим. Немає необхідності нагадувати, скільки молоді пішло з бігу після першої спроби – з розчаруванням або з травмами. Обов'язком тренерів є створення такої обстановки, щоб увага молодих бігунів утримувалася на бігу якомога довше, щоб вони відкрили для себе переваги підтримки хорошого рівня фізичної форми і відчули радість від тренувань і змагань з друзями. Крос надає як індивідуальні, так і командні можливості і може бути чудовим введенням в світ фітнесу та спортивних змагань. Змагання з бігу є одним з найстаріших видів спорту в світі, згідно з якими було затверджено офіційні правила змагань. Цей вид спорту був включений у програму найперших Олімпійських ігор ще з 1896 року.

Студент фізико-технічного факультету Владислав Хлопков сказав про змагання: «Дійсно, це гарний захід, який дозволив нам згуртуватись і проявити свої вміння, і це допомогло нам здобути перемогу. Я взагалі полюбляю командні види спорту, тому що здебільшого це дає нові можливості для вдосконалення кожного з нас саме не суперництвом, а взаємодопомогою серед членів команди. А тим паче, коли в нашої команди ще й гідні опоненти, бажання перемогти тільки збільшується». Вітаємо переможців та бажаємо всім учасникам сил та натхнення.

Валерія Шудрик,
студентка ФСЗМК ДНУ ім. О.Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram