Версія для друку

Пам’яті почесного ректора ДНУ В.І. Моссаковського

У Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара відбулося засідання Вченої Ради з нагоди 95-річчя з дня народження академіка, видатного вченого-механіка, талановитого педагога, блискучого організатора вищої школи В.І. Моссаковського.

Зокрема, ректор університету Микола Вікторович Поляков наголосив, що важко переоцінити внесок професора Володимира Івановича Моссаковського у розвиток Дніпропетровського державного університету, ректором якого він був протягом 22 років: «Роки, коли на чолі Дніпропетровського університету стояв В. І. Моссаковський, можна вважати цілою епохою в історії розвитку нашого рідного університету. За цей час істотно зріс якісний рівень науково-викладацького складу, значно зміцнилась матеріально-технічна база університету, введені до ладу нові навчальні і наукові корпуси, створено могутній обчислювальний центр. Були організовані нові факультети, кафедри і лабораторії, зміцнені зв'язки з навчальними закладами і промисловими підприємствами.

В. І. Моссаковський був могутньою багатогранною творчою особистістю. Талановитий вчений – механік і математик він, водночас, був носієм культури в найвищому розумінні цього слова. Володів багатьма іноземними мовами, глибоко знав історію, був закоханий у літературу та влучно цитував у розмовах з колегами колізії з літературних та історичних творів, його домашня бібліотека налічувала тисячі книжок на різних мовах. Він добре грав на фортепіано, любив класичну музику, уже в зрілому віці оволодів сучасними комп’ютерними технологіями, любив спорт, добре грав у шахи, цікавився цирковим мистецтвом і сам любив та вмів жонглювати, мав активну життєву позицію, жагу до пізнання всього нового, втілення нового досвіду в життя, його приваблювали всі грані життя», – відзначив М.В. Поляков.

Доповідь професора М.В. Полякова на засіданні Вченої Ради до 95-річчя з дня народження академіка В.І. Моссаковського (27.08.1919 – 13.07.2006 рр.)

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram