Версія для друку

Ласкаво просимо до братерства ДНУ!

В останній день літа Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара відзначив особливу подію: кращий ВНЗ регіону прийняв до своєї дружньої родини майже три тисячі першокурсників. Урочиста посвята у студенти стала для цих юнаків та дівчат першим кроком до нових відкриттів, які вони неодмінно зроблять у стінах своєї alma-mater.

Яскраве свято молодості та найкращих сподівань зібрало гостей у парку ім. Т. Шевченко, біля Палацу студентів ДНУ. Урочистою промовою свято відкрив ректор Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара Микола Вікторович Поляков. «У цьому році більше п’яти тисяч молодих людей стали студентами нашого університету, – зазначив Микола Вікторович. – Із них майже три тисячі – це бакалаври, більше, ніж півтори тисячі, – спеціалісти та 900 осіб – магістри. Право бути студентами нашого навчального закладу усі вони вибороли завдяки натхненній наполегливій праці. Я особливо вітаю першокурсників і бажаю їм, щоб студентська пора стала для них насправді незабутньою, щоб у ній було цікаве дозвілля, яскраві події, і, найголовніше, плідна праця».

Почесними гостями свята стали Герой України, випускник ДНУ 1960 року, керівник міжнародного проекту «Морський старт» Володимир Команов, заступник начальника управління освіти та науки Дніпропетровської міської ради Віктор Горячев, єпископ Новомосковський владика Євлогій, митрополит Дніпропетровський та Павлоградський владика Іриней. Володимир Команов щиро звернувся до першокурсників: «Я дивлюся у ваші обличчя і мене переповнюють радість і гордість. Ви стали студентами одного із найславетніших вищих навчальних закладів України і маєте щастя навчатися у кращих вчених, які його очолюють».Владика Іриней благословив студентів на старанну та натхненну працю, дав їм добре напутнє слово у дорогу до знань.

Родзинкою свята стало вручення першокурсникам символічних студентського квитка, залікової книжки, «Граніту науки» та Кубка-естафети. Право прийняти залікову книжку із рук ректора університету отримали: Андрій Селіванов – студент факультету прикладної математики, який отримав по 200 балів на ЗНО з математики та фізики та став бронзовим призером XXVI Міжнародної олімпіади з інформатики в Тайвані, та Анастасія Черкащенко – студентка факультету суспільних наук і міжнародних відносин, яка отримала максимальні 200 балів під час ЗНО з математики і перемогла на олімпіаді з української мови та комп'ютерних наук. Студентський квиток отримувала першокурсниця факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства, стипендіатка Кабінету Міністрів України, переможниця Всеукраїнської олімпіади та Мовно-літературного конкурсу Анастасія Кириченко. Почесне право прийняти символічний «Граніт науки» було надане Єгору Геленку – студенту механіко-математичного факультету, який отримав 200 балів за результатами проходження ЗНО з математики та здобув перемогу в обласній олімпіаді з фізики, математики, програмування, а також Дар'ї Тарнапольській – студентці факультету біології, екології та медицини – переможниці обласної олімпіади з біології та володарці 200 балів із ЗНО з української мови. Кубок-естафету урочисто прийняли студентка історичного факультету, переможниця Всеукраїнського етапу МАН «Історичне краєзнавство», володарка помаранчевого поясу з тхеквондо Ангеліна Буланова та студент факультету міжнародної економіки, «золотий» медаліст, легкоатлет Максим Помазан.

Бурхливими оплесками зустріли першокурсники привітання від студентів-іноземів, з якими виступила студентка факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства, громадянка Конго Дьямонтані Джусте Дівін.

Останнього літнього вечора цього року новоспечені першокурсники залюбки ділилися своїми думками та надіями.

«Я налаштований докладати багато зусиль і старанно вчитися, адже обрав для себе професію, здобуття якої не може бути легким. Мрію працювати програмістом і думаю, що навчання у ДНУ стане для мене унікальним досвідом. Про те, щоб вступати у інший ВНЗ, навіть не думав, тому що завжди знав, що Дніпропетровський національний університет – це кращий навчальний заклад нашого регіону», – розповів студент факультету прикладної математики Максим Рибченко.

«У ДНУ я хочу отримати ґрунтовне знання мов, – розказала студентка факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства Марія Таран. – Я вже обрала для себе англійську, німецьку та французьку мови. Мрію стати викладачем, як і моя мама, не бачу себе у жодній іншій професії. Дніпропетровський національний університет я обрала, насамперед, тому, що навчання тут – наша сімейна традиція. У ДНУ здобули освіту моя мама і брат».

За словами Миколи Вікторовича Полякова, цього року Дніпропетровський національний університет прийняв до своїх лав близько 300 студентів із Донецької та Луганської областей. Мешканка міста Білецьке Донецької області, першокурсниця факультету суспільних наук та міжнародних відносин Вероніка Луценко не приховує радості від здійснення свого давнього бажання: «У мене завжди була мрія вступити до ДНУ імені О.Гончара, адже друзі, які тут навчаються, розповідали, що університет їм дуже подобається. У нашій родині я перша, хто буде здобувати вищу освіту, тому, коли близькі дізналися, що мене зараховано, дуже зраділи. Найщасливішим був тато – він у мене шахтар, 22 роки працює під землею», – щасливо і гордо посміхається дівчина.

Урочисто пролунав гімн ДНУ та злетіли до неба яскраві повітряні кульки. Нехай ваше студентське життя, дорогі першокурсники, буде таким же легким і красивим, як їх політ. Ласкаво просимо до братерства ДНУ!

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram