Версія для друку

Студентам ансамблю «Веселка» аплодує Барселона і вся Каталонія

З 14 по 24 липня народний ансамбль фольклорного танцю «Веселка», до складу якого входять студенти Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара та Академії митної служби України, перебував з концертними виступами в Іспанії.

Ансамбль під керівництвом Сергія Жира взяв участь у ХХХІІ Міжнародному фестивалі-конкурсі народного мистецтва, що проходив у місті Вік (Каталонія). Колектив, який був, до речі, єдиним представником України, став лауреатом і завоював приз глядацьких симпатій серед 25 учасників з різних країн світу. Хореографічна майстерність дніпропетровських студентів приємно вразила іспанських глядачів та членів журі під час відкриття заходу, конкурсної програми, параду учасників фестивалю, що відбувався на вулицях і площах міста, а також на закритті конкурсу. Прикметно, що саме ансамбль «Веселка» на своїх головних сторінках відзначила центральна преса Каталонії у місті Барселона.

Друга частина подорожі ансамблю «Веселка» по Каталонії була присвячена благодійним концертам у рамках благодійної акції «Іспанія – дітям України» під егідою ЮНЕСКО. Загалом, танцювальний колектив провів вісім концертів у містах Барселона, Тераса і Санта Еухеніа де Берга. Концерти дніпропетровців почесно відкривав Генеральний консул України в Іспанії О.В. Хрипунов. Кожен із благодійних виступів тривав 1,5 години та складався з 21 номерів, в яких яскраві українські танці поєднувалися з колоритними фольклорними піснями та музичними народними п’єсами. Усі концерти українців мали великий успіх: вони збирали повні зали та справили незабутнє враження на іспанців. Зібрані кошти від благодійних концертів ансамблю були переведені до Києва українським дітям, які мають онкологічні захворювання.

У свою чергу, Генеральне консульство України у Барселоні побажало подальших творчих успіхів народному ансамблю фольклорного танцю «Веселка» та виголосило офіційну подяку за високопрофесійну презентацію вітчизняної культури в Каталонії – особливо у цей час, коли Україна, як ніколи, потребує підтримки з боку світового співтовариства.

Учасники колективу «Веселка» отримали велике задоволення від іспанських гастролей. Вони щиро радіють з того, що їм вдалося донести іспанцям свою гордість та любов до рідної України. Загалом, танцівники проїхали Європою близько 10 тис. км, побували у Венеції, Падуї (Італія) та Будапешті (Угорщина) та всюди підкреслювали велич і незалежність своєї Батьківщини.

Керівник народного ансамблю фольклорного танцю «Веселка»
Сергій Жир


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram