Версія для друку

Курс «молодого бійця» з фотоапаратом

Студент 2 курсу факультету фізики, електроніки і комп’ютерних систем Дмитро Кулік запропонував та реалізував ідею фотолекцій в ДНУ.

Не складно навчитися натискати кнопки, крутити ручки і навіть виготовляти реактиви. Набагато складніше навчитися бачити. І, тим більше, перенести це на аркуш паперу. «Піймати» мить! Закарбувати нематеріальний світ, що знаходиться навколо нас.

Ми живемо в такий час, коли у більшості з нас фотоапарат і відеокамера завжди під рукою – це звичний усім мобільний телефон. Ми фотографуємо повсякденність і дуже часто наші фотографії виявляються цікаві тільки нам самим. Але іноді хочеться поділитися почуттями і враженнями з іншими. Щоб це сталося, треба поставитися до самого процесу фотографування творчо.

Наш університет багатий на творчу молодь, а особливо в сфері професіональної фотографії. Так, студент 2 курсу факультету фізики, електроніки і комп’ютерних систем Дмитро Кулік запропонував та реалізував ідею фотолекцій в ДНУ. Сам Дмитро займається мистецтвом фотографії більше двох років. Окрім цього, Дмитро є оператором та монтажером студентського телебачення – Гончар ТВ. Також він був одним із організаторів «Сушки в ДНУ». Цієї зими додатково пройшов курси в фото-школі «12 кадрів» і мав за мету донести деякі секрети світлини всім бажаючим студентам. Все, що було потрібно – фотоапарат та бажання дізнатися нове про фотографію.

Весь курс був поділений на три дні, перший з яких цілком був присвячений теорії. Другого дня студенти відправилися на практику до ботанічного саду ДНУ. Третій день – розбір усіх зроблених фото та роз’яснення помилок.

На кожному етапі відбувався безпосередній діалог, юному викладачеві вдалося з перших хвилин налагодити контакт з «учнями», тому лекції проходили дуже жваво, цікаво та пізнавально.

Своїми враженнями поділилася Софія Манделова: «Насправді, для мене ця лекція відкрила очі на ті речі, в яких я не могла розібратися сама за допомогою інтернету. Лекція стала для мене поштовхом, щоб удосконалити свої знання в галузі фото. Дмитро виявився гарним вчителем – зміг з легкістю донести до нас інформацію і допоміг попрактикуватися. Чекаю наступних лекцій, і можу з упевненістю сказати, що тепер у мене немає проблем з виставленням світла при роботі з фотоапаратом».

Ось так, майже в домашній обстановці пройшли три дні фотолекцій, які виявилися досить продуктивними. Усі присутні дійшли висновку, що організатору не завадило б провести ще кілька подібних семінарів. Дійсно, існує безліч питань, в яких складно розібратися самотужки, а Дмитро допомагає у цьому.

Прес-служба ради студентів
ДНУ ім.О.Гончара:
Валерія Шудрик


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram