Версія для друку

Партнерство адміністрації та студентів

Між ректором та студентами Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара був підписаний Меморандум про об’єднання зусиль адміністрації та студентів для забезпечення умов ефективного функціонування університету.

Адміністрація ДНУ та студенти, розуміючи спільну відповідальність за долю університету й прагнучи уникати непорозумінь та протиріч у повсякденному житті колективу, об’єднали свої зусилля для розв’язання поточних і перспективних завдань університету. Документ став продовженням традицій попередніх поколінь.

Згідно з Меморандумом, адміністрація університету зобов’язується, зокрема, створювати належні умови для розвитку студентського самоврядування, брати участь у заходах, які проводитиме рада студентів; вирішувати разом з органами студентського самоврядування конкретні питання життя студентів; сприяти вирішенню питань міжнародного обміну студентами; надавати інформаційну, правову, психологічну, фінансову, матеріальну підтримку для розвитку студентів.

Студенти, у свою чергу, взяли на себе обов’язок організовувати щомісячні зустрічі з керівництвом університету, погоджувати з адміністрацією питання, що належать до компетенції ради студентів; захищати права студентства в отриманні якісної освіти, належних умов навчання та життя в університеті; висловлювати пропозиції щодо вдосконалення навчально-виховного процесу та змістовного дозвілля молоді; сприяти зміцненню дисципліни, організованості та порядку в молодіжних колективах; сприяти створенню та діяльності студентських гуртків, товариств, об’єднань, клубів за інтересами; брати участь у вирішенні питань міжнародного обміну студентами.

Документ буде діяти до кінця 2017 року.

Ректор університету Микола Вікторович Поляков неодноразово наголошував, що він із задоволенням зустрічається зі студентами і завжди готовий вислухати їхні думки, відповісти на запитання, допомогти у розв’язанні проблем, які з’являються у молоді. Тісний, налагоджений зв’язок адміністрації університету зі студентами допомагає оперативно вирішувати поточні питання університету. «Органи студентського самоврядування мають великий потенціал, їх роль зростає у житті вищих навчальних закладів, – відзначив Микола Вікторович. – Активна громадянська позиція молодої людини сприяє гармонійному розвитку особистості, формуванню навичок майбутнього організатора, керівника».

«На мою думку, підписання нового Меморандуму стане добрим стартом ефективної роботи студентства та адміністрації, – переконана голова ради студентів університету Антоніна Прометова. – Цей документ є показником дружніх відносин та взаєморозуміння усередині нашої університетської родини. Рада студентів ДНУ сподівається, що в тандемі з Адміністрацією ми зможемо вивести університет на новий рівень».

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram