Версія для друку

День політолога в ДНУ

До Дня політолога у Палаці студентів Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара відбувся святковий концерт.

День політолога – традиція політологічної освіти ДНУ, яка триває з 1995 року. Свято об’єднує студентів, викладачів, випускників минулих років. Студенти-політологи не лише добре навчаються, але й ведуть активне громадське життя. В рамках студентського капусника демонструється нетривіальний погляд на навчання і політичну дійсність, студентський актив нагороджується за визначні досягнення. У Малій залі Палацу студентів відбулася презентація історії і досягнень кафедри, нагородження науково-педагогічних працівників і студентів, привітання самодіяльних колективів.

Кафедрі політології є чим пишатися. Студенти-політологи посідають призові місця на олімпіадах із спеціальності, відвідують наукові конференції за кордоном, перемагають у творчих і наукових конкурсах, беруть участь у програмах академічного обміну з європейськими університетами. Зазвичай на заході студентське минуле згадують сучасні помічники народних депутатів і депутати місцевих рад, фахівці органів державної влади і місцевого самоврядування, політичні оглядачі і журналісти провідних ЗМІ, консультанти політичних партій та експерти з політичних питань, молоді науковці і викладачі, які закінчили спеціальність «Політологія» у різні роки. Свято об’єднує всіх, на заході панує атмосфера єднання та піднесення.

У червні 1991 року кафедра політології Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара стала однією з перших у колишньому СРСР, яка започаткувала підготовку політологів. За двадцять років було підготовлено більше 500 фахівців з політичної науки і прикладного політичного аналізу. На кафедрі було підготовлено і захищено більше 20 кандидатських і докторських дисертацій з політичних наук.

Кафедра політології Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара забезпечує підготовку фахівців в межах політичного аналізу, політичного прогнозування, кризового аналізу, політичних комунікацій, політичних технологій, політичних зв’язків з громадськістю. Фахівець-політолог має ґрунтовну підготовку з механізмів здійснення влади, прийняття політичних рішень, а також експертизи, консультування та інформаційного супроводження діяльності політичних лідерів, кандидатів від політичних сил у виборчому процесі. Цьому сприяє науково педагогічний склад кафедри, який нараховує більше десяти кандидатів політичних наук і двох докторів політичних наук.

Кафедра політології має сучасну методичну і інформаційну базу професійної підготовки. Постійне оновлення методичних розробок здійснюється в межах контактів з іноземними партнерами Дніпропетровського національного університету, якими є Варшавський університет, Римський університет Ла Сапєнса, ВНЗ США, Росії, Німеччини.

Підготовка ведеться як за денною, так і за заочною формами навчання. Отримати якісну політологічну освіту (за рівнями бакалавр, спеціаліст, магістр) можна на основі державного бюджету і на умовах контракту. Понад двадцять років розвитку політологічної освіти у Дніпропетровському регіоні засвідчили, що знання, здобуті на кафедрі політології Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара є основою професійної реалізації і особистісного зростання. Випускники кафедри отримують роботу в органах державної влади та місцевого самоврядування, засобах масової інформації, політичних силах, громадських об’єднаннях.

Кафедра політології
ДНУ ім. О. Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram