Версія для друку

«Усе моє життя – це спорт!»

На чемпіонаті міста, який проходив у стінах спорткомплексу ДНУ, Ідріс Гьозалов виявився найкращим у розділі ноу гі греплінг у ваговій категорії 85,5 кг.

Проте бути чемпіоном для хлопця – вже звична справа. За тринадцять років спортивної кар’єри Ідріс встиг стати майстром спорту з карате у рідному Азербайджані і входив до складу юнацької збірної своєї країни. Два роки тому хлопець приїхав до України на навчання і сьогодні здобуває юридичний фах у ДНУ. З вересня 2013 року як представник дніпропетровського спортивного клубу «Динамо» бере участь у численних чемпіонатах, що проходять під егідою Федерації рукопашного бою України по всій країні. Зокрема, позаду у спортсмена – п’ять успішно пройдених обласних відборів до загальнонаціональних чемпіонатів з рукопашного бою та змішаних видів єдиноборств. Так, лише за період останніх трьох місяців Ідріс посів перші місця на Турнірі серед клубів та ДЮСШ з рукопашного бою, присвяченому 85-річниці утворення Дніпропетровської ОО ФСТ «Динамо» України, Чемпіонатах Дніпропетровської області з рукопашного бою та змішаних видів єдиноборств ММА серед дорослих.

Серед останніх яскравих перемог Ідріса – чемпіонство України в особистому заліку з рукопашного бою в поєдинках дозованого контакту. Нині молодий спортсмен очікує на присвоєння йому звання майстра спорту України і активно готується до літнього навчально-тренувального збору збірної України до Чемпіонату Європи у Польщі. А вже в найближчих планах Ідріса Гьозалова – участь у Чемпіонаті України з боїв без правил, який відбудеться у Києві 30 травня.

Для омріяної перемоги на цих змаганнях спортсмен наполегливо тренується. Під керівництвом професійного тренера спортклубу «Динамо» Валентина Васильовича Іващенка та свого одногрупника Берді Сеідова Ідріс виконує насичену підготовчу програму. Зокрема, у щоденному розкладі молодого спортсмена – ранкові та вечірні тригодинні тренування з загальної (крос, віджимання, підтягування, розтяжка, стрибки зі скакалкою, кросфіт тощо) та спеціальної (технічної) підготовки. Витримувати неймовірний темп високих фізичних навантажень хлопцю допомагає, насамперед, гаряча любов до бойових мистецтв. «Я почав займатися карате у сім років, – розповідає Ідріс. – Сам обирав цей вид спорту, адже мені завжди подобалося боротися. Через сім років я перейшов у рукопашний бій, і тепер, уже в Україні, спеціалізуюся на ньому та змішаних видах єдиноборств. Зараз у підготовці до різних турнірів мені дуже допомагають елементи з вільної боротьби, які я опановую під час тренувань, а також командні ігрові заняття з регбі та футболу. Відтак, можу сказати, що спорт – це все моє життя!»

Крім того, результативно виступати на килимі Ідрісу допомагає й гаряча підтримка рідних та друзів. «Бійці в Україні – сильні, – відзначає спортсмен. І хоча я знайомий або товаришую з багатьма з них, ніколи не забуваю, що друзі залишаються поза межами спортивного майданчику. У ньому ж вони –завжди вороги. Тому під час бою мене неабияк підтримують мої шанувальники», – говорить він.

Вітаємо нашого студента-переможця і бажаємо йому й надалі успішно відстоювати честь ДНУ та збірної України!

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram