Версія для друку

Традиційна перемога студентів-статистиків економічного факультету ДНУ

У квітні на базі Національної академії статистики, обліку та аудиту проводився ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Статистика». Дніпропетровщину на конкурсі успішно представили студенти напряму «Прикладна статистика» економічного факультету Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара.

Олімпіадні змагання знавців статистики проходили у два етапи. На першому етапі учасники з усіх регіонів України виконували онлайнові тестові завдання, за результатами яких до м. Києва на другий етап було запрошено 50 фіналістів.

На завершальному етапі студенти мали три години на розв’язання та обґрунтування отриманих результатів із трьох задач. Так, за підсумками оцінювання журі студентка IV курсу напряму «Прикладна статистика» Світлана Гришина отримала диплом переможця III ступеня, студентка II курсу Наталя Матвєєва посіла четверте місце, а студентки Алла Горліженко і Вікторія Королькова стали шостими.

Голова журі завідувач кафедри статистики Національної академії статистики, обліку та аудиту, заслужений діяч науки і техніки України, доктор економічних наук, професор Неля Олексіївна Парфенцева відзначила: «Студенти-статистики економічного факультету Дніпропетровського національного університету щороку показують високий рівень професійних знань, що свідчить про якість підготовки фахівців, злагодженість та методичну грамотність їхніх педагогів».

Незмінним керівником команди статистиків Дніпропетровського університету є викладач кафедри статистики, обліку та економічної інформатики Дар’я Олександрівна Бесчастна, яка проводить підготовку студентів як до фахових олімпіад, так і до конкурсів наукових-студентських робіт.

Олексій Бугай,
студент групи ЕС-10-1


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram