Версія для друку

Студвесна – 2014: Весняна Шевченкініана

25 квітня Палац студентів ДНУ ім. О. Гончара представив глядачам конкурсну програму в рамках міського фестивалю «Студентська весна – 2014». Темою організатори цього року обрали святкування 200-річчя з дня народження Великого Кобзаря. Тому і назва нашого конкурсного виступу була «Весняна Шевченкіана», саме тому більшість номерів присвятили українській культурі.

Розпочався фестиваль демонстрацією фільму «Світ очима Шевченка». Студенти з усіх факультетів прийшли підтримати виступи своїх колег. Першим номером був запальний танок «Моє Придніпров’я» від ансамблю народного танцю «Веселка», що переніс в історію нашого краю. Слід зазначити, що у цьогорічному фестивалі свої номери представляли переможці університетських конкурсів «Супер Студент», «Міс Університет», «Univer Voice», «Кубок Ректора». Свого часу їх визнали найкращими, тому вони намагалися не підвести свого глядача та максимально продемонструвати таланти.

Ще одну особливість цьогорічного звітного концерту ДНУ відзначає директор Палацу студентів, заслужений працівник культури України Вадим Вікторович Стукало: «Цього року спостерігаємо піднесені патріотичні мотиви в багатьох номерах. Відчувається, що відбулося певне посилення національного самоусвідомлення нашого студентства, і це позначилося на творчості. Окремо хочеться подякувати студентській раді ДНУ за великий внесок та залучення студентів всіх факультетів до «Студенської Весни – 2014».

Не обійшлося і без «ветеранів» фестивалю, які щороку стають лауреатами та переможцями «Студенської весни». Народна студія сучасного вокалу Мрія заспівала дві пісні, одну з яких «Зеленеє жито» - акапело. Зал заворожено слухав справжній студентський хор, насолоджуючись українською піснею у 4 голоси.

Зразковий театр танцю «Рассвет» здивував усіх постановкою під назвою «Алло». Це був справжній порив емоцій, почуттів, дівчата дуже синхронно танцювали, заворожуючи кожним рухом.

Маргарита Петрусенко, студентка факультету систем та засобів масової комунікації, вперше на «Студенській весні». Каже, що ще ніколи не бачила настільки професійних аматорів: «Я розумію, що всі ці дівчата та хлопці займалися лише у міських ДК. Зараз вони студенти-математики, фізики, економісти, але настільки все ідеально роблять. Можна без заперечення сказати, що вони – справжні артисти!»

Останнім номером був уривок з вистави «Великий льох», яку підготував факультет української й іноземної філології та мистецтвознавства (режисер – доцент Олександра Гонюк). Цей виступ був настільки щирим та справжнім, що стало зрозуміло – в нашому університеті навчаються тільки талановиті студенти.

Художній керівник Палацу студентів Оксана Рудковська вважає, що роботи наших колективів на цьому фестивалі можна назвати найкращими: «У підготовці «Студентської весни» ДНУ є професійна основа. Можна сказати, що інші університети не мають такого рівня самодіяльності й такої кількості фахівців з хореографії, вокалу, театрального і циркового мистецтва, як у палаці. Ми намагаємось максимально допомагати вихованцям розкрити таланти тут, у Палаці студентів Дніпропетровського національного університеті імені Олеся Гончара під пильним оком справжніх митців, таких як Галина Лідовська, Ігор Трахт, Людмила та Ольга Вінокурови, Тетяна Золотова – керівників наших колективів».

Ми впевнені, що саме наш Дніпропетровський національний університет отримає Гран-прі фестивалю. Підведення підсумків відбудеться у травні.

Аліна Макарець
студентка факультету систем і засобів
масової комунікації ДНУ


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram