Версія для друку

«Латинська мова – сполучна ланка між античністю і сучасністю»

Кафедра романської філології факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства Дніпропетровського національного університету ім. О.Гончара провела ІІІ міжрегіональну наукову студентську конференцію «Латинська мова – сполучна ланка між античністю і сучасністю».

Захід вкотре об’єднав майбутніх спеціалістів різних напрямів у стінах рідної alma mater. Конференція проходить на базі ДНУ ім. О. Гончара невипадково, адже університет є класичним багатопрофільним вищим навчальним закладом, що готує фахівців у сфері природничих, гуманітарних та економічних напрямів науки. Латинська мова, як відомо, це мова, яка стоїть у витоків класичної освіти і об’єднує різноманітні галузі наукового знання.

Кожного разу захід привертає увагу все більшої кількості студентів та дає їм можливість представити та обговорити свої роботи, які присвячені латинській мові та її впливу на розвиток суспільства. Цього року у конференції взяли участь понад 100 студентів з п’яти вищих навчальних закладів Дніпропетровська. Крім того, вперше було залучено студентів Рівненського гуманітарного університету. Серед учасників були представники таких напрямів, як філологія, історія, філософія, юриспруденція, медицина та біологія. Такий різнопрофільний склад пояснюється тим, що латинська мова є однією з фундаментальних дисциплін великої кількості спеціальностей. Саме тому роботу ІІІ міжрегіональної наукової студентської конференції було організовано за декількома напрямками, що були присвячені таким темам: медико-біологічній термінології у сучасному світогляді, філософсько-історичним аспектам у творах латинських авторів, латинській мові як мові права та ролі латинської мови у розвитку сучасної лінгвістики.

На пленарному засіданні конференції з привітаннями учасників виступили декан ФУІФМ ДНУ І.С. Попова, проректор з науково-педагогічної роботи університету В.В. Іваненко , завідувач кафедри романської філології І.С. Кірковська, викладачі кафедри та студенти.

Тези доповідей учасників конференції були опубліковані у збірці матеріалів конференції «Латинська мова – сполучна ланка між античністю і сучасністю», а студенти, що вели активну участь у роботі конференції, були нагороджені грамотами. На думку учасників та організаторів заходу, подібні конференції – це дійсно унікальна змога познайомитися з новими поглядами на роль латинської мови у різних сферах життя сучасного суспільства.

Викладач кафедри
романської філології ДНУ ім.О.Гончара
М.А. Стражева


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram