Версія для друку

Зустріч Посла Королівства Бельгія в Україні зі студентами ДНУ

Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгія в Україні пані Яна Зікмундова у рамках круглого столу «Розбудова Європи» обговорила зі студентами Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара перспективи залучення України до єдиного європейського простору.

«Я дуже рада бачити так велику кількість дівчат, які борються за свої права, зважаючи на те, що роль жінки в Україні дуже важлива», – такими словами розпочала зустріч Повноважний Посол Бельгії в Україні, звернувшись до студентської аудиторії, переважну більшість якої становили саме дівчата.

Спілкування розпочалося зі вступної промови пані Яни Зікмундової, що стосувалася історії створення Європейського союзу, його функціонування, основоположних договорів ЄС, економічної кризи, ринкових відносин, економічної та політичної систем, й, звісно, перспектив, які відкриває для України курс на європейську інтеграцію та підписання політичної частини асоціації між Україною та Європейським Союзом.

«Україна має дивитися у своє майбутнє. Вона має приносити користь. Ми всі спостерігали за протестами в українських містах, які довели, що більшість українських громадян виступають за європейську інтеграцію», – зауважила пані Посол.

Наприкінці промови Надзвичайний і Повноважний Посол Бельгії закликала до більш детального вивчення цієї теми (у чому корисними будуть онлайн-ресурси), а також до практичної співпраці заради створення європейського майбутнього України й побудови справжньої європейської держави.

Закінчивши промову, пані Яна Зікмундова відповіла на питання, які найбільше хвилювали студентів. А саме: відносини між Бельгією та Росією, кримське питання та криза в Україні, користь для Україні від підписання політичної частини асоціації з ЄС, проблеми візового режиму між країнами-членами Європейського Союзу та Україною, боротьба з корупцією, специфіка висвітлення бельгійськими медіа подій в Україні, позиція Бельгії щодо україно-російських відносин, президентських виборів, система вищої освіти Бельгії й, безумовно, перспективи для українських студентів у бельгійських вищих навчальних закладах.

Наприкінці зустрічі пані Посол висловила сподівання, що в майбутньому українські студенти матимуть змогу безперешкодно брати участь у студентських заходах, що відбуваються у країнах Західної Європи, а також навчатися у бельгійських університетах.

Ірина Тарнавська,
студентка факультету систем і засобів масової комунікації
ДНУ ім. О.Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram