Версія для друку

Студентські дискусії про президентські перегони

У Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара відбулося третє засідання політичного дискусійного клубу «Форум».

Предметом дискусії учасники обрали проблему президентських виборів як найбільш актуальну та суперечливу тему минулого тижня в Україні. Засідання клубу проводилося у формі семінару, під час якого викладач пояснював матеріал та ставив студентам запитання, що стосувалися свободи виборів, роботи виборчих комісій, конкуренції між кандидатами та наслідків президентських виборів для країни й суспільства. Захід під керівництвом кандидата політичних наук, доцента кафедри політології Віктора Івановича Пащенко відвідали студенти факультету суспільних наук і міжнародних відносин ДНУ, зацікавлені в обговоренні та вирішенні нагальних політичних проблем України.

Молодь намагалась знайти відповіді на озвучені питання, влаштувавши справжні дебати. Так, особливо жвавою дискусією студенти відреагували на питання «Чи зможуть кандидати зробити вибори легітимними? Які є загрози, та хто зацікавлений у тому, щоб вибори були нелегітимними?» і подібні.

Не оминули обговорень і питання відносин України з країнами-членами ЄС, підписання політичної частини асоціації України з Європейським Союзом, скасування візового режиму, а також питання стабільності. «Країни Заходу мають відмінні погляди на стабільність, порівняно зі східноєвропейськими державами. На їх погляд, стабільною є та країна, де є спадковість політичного курсу в державі незалежно від зміни урядів. Тому допоки в Україні не буде досягнутий відповідний рівень стабільності, питання членства України в ЄС та НАТО ставляться під сумнів», – зауважив досвідчений політолог Віктор Пащенко.

Наостанок Віктор Іванович дав відповіді на всі запитання студентів. Він також наголосив, що українська молодь сьогодні найбільше цікавиться саме майбутніми президентськими виборами та міжнародними проблемами. Тому подібні заходи з метою задоволення потреб молоді у розумінні й дискутуванні з приводу складних політичних явищ і подій в Україні у Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара проводитимуться й надалі. Відтак, політичний дискусійний клуб ДНУ «Форум» запрошує всіх небайдужих до сучасних українських подій студентів активно долучатися до подальших дискусій, які пройдуть у Палаці студентів ДНУ.

Ірина Тарнавська,
студентка факультету систем і засобів масової комунікації
ДНУ ім. О.Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram