Версія для друку

Четверо учнів ліцеїв ДНУ показали кращі результати на XХVІІ Всеукраїнській олімпіаді з інформатики

За результатами інтелектуального змагання учні ліцеїв при Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара вибороли I і ІІІ місця.

Всеукраїнська олімпіада з основ інформатики вже втретє проходить на Дніпропетровщині. У цьому році вона зібрала 139 учасників з 24 областей України та міста Києва. Дніпропетровська область була представлена вісьмома учасниками.

Фінальний етап олімпіади відбувався у два тури: учні вирішували алгоритмічні завдання на одній із мов програмування. За підсумками двох турів було визначено переможців, серед яких – і четверо представників дніпропетровських ліцеїв.

Зокрема, призерами змагання стали два учні Дніпропетровського обласного ліцею-інтернату фізико-математичного профілю при Дніпропетровському національному університеті ім. О. Гончара: Андрій Селіванов (диплом I ступеня) та Кіра Іванова (диплом ІІІ ступеня), а також два учні Дніпропетровського ліцею інформаційних технологій при Дніпропетровському національному університеті ім. О. Гончара – Володимир Фоменко (диплом ІІІ ступеня) та Олександр Шишацький (диплом ІІІ ступеня). Зокрема, як зазначає керівник команди Дніпропетровської області, вчитель інформатики ДОЛІФМП при Дніпропетровському національному університеті Оксана Григорівна Безрукава, за результатами олімпіади ліцеїст Андрій Селіванов був рекомендований до участі у відбірковому турі Міжнародної олімпіади з програмування, яка відбудеться в середині травня цього року.

Усі переможці Всеукраїнської олімпіади були нагороджені відповідними дипломами та спеціальними подарунками від IT-компаній міста. Але головне, за що змагалися учасники, це додаткові бали при зарахуванні до ВНЗ. За правилами, посівши призове місце на ІV етапі Всеукраїнських змагань, школярі отримують бонусні бали: за диплом I ступеня налічується 50 додаткових балів, за диплом ІІ ступеня – 40 балів, за ІІІ місце – 30 балів.

Також для керівників команд були проведені екскурсії до музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» (культурно-діловий центр «Менора») та Національного центру аерокосмічної освіти молоді України ім. А.М. Макарова.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram