Версія для друку

Статистика, облік та аудит в умовах глобалізації

На базі економічного факультету Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара проходила традиційна Міжнародна науково-практична конференція «Сучасний стан та проблеми розвитку статистики, обліку та аудиту в умовах глобалізації».

Організатор заходу – кафедра статистики, обліку та економічної інформатики ДНУ. Щороку навесні ця подія стає певним підсумком наукових досягнень у галузі статистики та обліку передових науковців Дніпропетровщини, України та інших країн світу.

На початку пленарного засідання з вітальними словами звернулася до учасників міжнародної конференції завідувач кафедри статистики, обліку та економічної інформатики, професор, доктор економічних наук Оксана Костянтинівна Єлісєєва, яка побажала усім не зупиняти свого наукового пошуку навіть у важкі періоди перебудови нашої державності, працювати на користь розвитку економіки та освіти України.

Актуальними були доповіді першого заступника директора Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України професора О.Ю. Амосова, який розкривав проблеми горизонтально-функціональних підходів у державному управлінні. Дослідження декана факультету економіки і менеджменту Національної металургійної академії України, професора К.Ф. Ковальчука стосувалися застосування сучасної методології при аналізі гіпотез фінансового ринку.

Окремо відзначено досить великий інтерес серед учасників до доповідей керівника відділу аналітики групи компаній «Алдо» І.С. Могили про управління витратами маркетингової діяльності торгівельного підприємства, а також магістра зі спеціальності «Прикладна статистика» О.В. Лящевської, яка висвітлювала сучасні проблеми застосування статистичної методології при дослідженні ринку роздрібної торгівлі України в умовах глобалізації.

В цілому, свої дослідження представили до обговорення близько 70 учасників. За результатами роботи наукового зібрання опубліковано збірник матеріалів конференції у трьох томах.

Окрема подяка виноситься співробітникам кафедри статистики, обліку та економічної інформатики та студентам 4-5 курсів спеціальностей «Прикладна статистка» та «Облік і аудит», які разом доклали значних зусиль для організації та проведення цього заходу.

Олексій Бугай,
студент 4го курсу напряму «Прикладна статистика»
економічного факультету ДНУ ім. О. Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram