Версія для друку

ДНУ імені Олеся Гончара готовий прийняти на навчання студентів із ВНЗ Криму

Більше 50 студентів із вищих навчальних закладів Криму звернулися до Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара з проханням про переведення на навчання до Дніпропетровська.

Як зазначив у інтерв’ю телеканалу УТ-1 ректор ДНУ Микола Вікторович Поляков, протягом останніх двох тижнів більше 50 студентів та їх батьків звернулися до ректорату нашого університету. «Здебільшого це студенти, батьки яких проживають у нашому регіоні. Зокрема, до нас зверталися родини з Павлограду, Кривого Рогу, Синельникового з проханням перевести їх дітей до нашого університету. Сьогодні ДНУ здійснює підготовку за найширшим у регіоні переліком напрямів та спеціальностей, тому ми можемо приймати студентів з майже всіх ВНЗ».

«На сьогодні ми маємо всі необхідні роз’яснення і дозволи Міністерства освіти і науки України, зокрема інструктивні листи Міністерства № 1/9-161 від 20.03.2014 та № 1/9-174 від 24.03.2014 «Щодо переведення студентів», які спрощують процедуру переведення та прийому студентів. «Ми можемо приймати студентів за переводом як на бюджетні, так і на позабюджетні місця. У наших гуртожитках вже підготовані 53 місця, які можуть прийняти кримських студентів. Також вже кілька студентів з університетів Криму розпочали процедуру поновлення в нашому університеті, вони уже складають академрізницю та відвідують лекції. У разі якщо на певний напрям підготовки в ДНУ вичерпано ліцензію на місця за держзамовленням і позабюджетні місця, ми будемо звертатися до Міністерства з проханням разово збільшити ліцензійний обсяг для цих студентів. Наприклад, така ситуація у нас склалася на напрямі підготовки «Образотворче мистецтво і дизайн», і ми вийшли до МОН з пропозицією, яку пообіцяли найближчим часом розглянути», – наголосив ректор.

На думку керівництва ДНУ, основна кількість переведень буде здійснюватися вже по закінченню навчального року.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram